Koja je idealna boja za kuhinjske zidove?

Boja kuhinje vrlo je važan element u dizajniranju doma, utječe na raspoloženje koje vlada u prostoriji. Odabir boje vaše kuhinje utječe na odabir boja za ostatak doma, stoga bi boja trebala biti stimulativna i opuštajuća.

Boja kuhinje vrlo je važan element u dizajniranju doma, utječe na raspoloženje koje vlada u prostoriji. Odabir boje vaše kuhinje utječe na odabir boja za ostatak doma, stoga bi boja trebala biti stimulativna i opuštajuća.

kuhinja

Crvena je topla boja, najčešće se tople boje koriste na minimalnom neiskorištenom prostoru. Previše crvene boje može izgledati mučno, jer ta boja u velikim količinama utječe na pretjeranu reakciju osjetila. Kombinirajte crvenu s bijelom ili smeđom kako bi stvorili balans u vašoj kuhinji.

Narančaste i žute nijanse se također smatraju toplim bojama, one su manje intenzivne od crvene boje. Tople boje se najviše slažu uz tradicionalni dizajn kuhinja. Za kuhinje modernijeg dizajna koristite svjetlije sjene toplih boja kako bi se dobro složile uz kuhinju.

Hladne boje
Plava i zelena boja daju opuštajuću atmosferu u vašoj kuhinji. Hladne boje su osvježavajuće te se vrlo lijepo slažu sa tradicionalnim i modernim kuhinjama.

Svjetlije sjene hladnih boja vrlo dobro upotpunjuju tamnije drvo i velike uređaje. Tamnije nijanse plave i zelene boje treba kombinirati s oštrim kontrastom kako bi se izbjegla monotonija. Zelena boja se najbolje slaže sa crvenom, dok plavu razbija bijela boja.

Neutralne boje
Oličite kuhinjske zidove sa smeđom, sivom ili antičko bijelom, a nakon toga možete se igrati drugim bojama i dodatcima. Crveni set za čaj pored smeđeg zida djeluje jako moderno.

Miješanje boja
U vašoj kuhinji zasigurno postoji više od jednog zida. Nije nužno da su svi zidovi u istoj boji. Koristite kombinacije kontrasta kako bi stvorili dinamičnost. Koristite tople boje, kao što su svijetlo crvena ili žuta, na jednom zidu a druge oličite u bijelu ili smeđu boju.

Još jedna od opcija je ličenje zida po polovici, nakon što zid podijelite na dva dijela, jedan dio možete oličiti u boju kakaa a drugu u ledeno plavu ili nježno bijelu. Ova opcija se često koristi u malim kuhinjama dajući im veličinu i osjećaj ugodnosti.

Komentari