Horoskop

Vodenjak

21.01. - 18.02.

Vladar u Vodenjaku je Saturn čiji je to muški domicil. Njegov element je zrak, te je po naravi hladan i suh. Po kvaliteti je stalan, što ga označava kao odlučnog i sposobnog da upravlja.

Rođeni u ovom znaku su srednje visine, dobro građeni, punog ali dugoljastog lica, većinom tamne kose. Po svojem karakteru puni su čovjekoljublja, susretljivosti i nesebičnosti. U svom stvaralaštvu, koje je protkano idealizmom, uvijek se žele prilagoditi stavu svojih suradnika. U društvu su omiljeni, nastup im je intuitivan i originalan bez velikih oscilacija u temperamentu. Posjeduju izvanrednu moć zapažanja, osjećajnosti i profinjenosti. O moralu imaju svoj poseban stav, što im mnogo puta stvara neugodnosti i netrpeljivost. Njihov duhovni život sav je ispunjen maštom i imaginacijama, za koje su u stanju da se grčevito bore bez obzira na materijalne štete i koristi. To ih zna dovesti u nezavidne situacije, ali ih nikada ne slomi. Puni su vjere u sretniju budućnost i to samopouzdanje šire svuda oko sebe.

Sposobni su da prosuđuju čovječju narav, posjeduju veliko znanje, izumiteljski dar i ostvaruju velike uspjehe. Postižu materijalnu korist, ali ne za sebe. U svom stvaralaštvu to su umjetničke duše, slobodnog i nevezanog duha, ljubitelji mira s fantastičnim željama.

Brak ih ne čini sretnima, jer njihov unutrašnji život, zbog svoje bujnosti, ne može podnijeti žrtvu samo za jedan ideal. U djeci se razočaraju, jer im ona ne pruže poštovanje koje im punim pravom pripada.

U javnom životu postižu odgovorna i autoritativna mjesta. Njihov uspjeh je polagan ali siguran. Dosta su naklonjeni okultnim znanostima.

Prema pisanju starog stoljetnog kalendara muškarci rođeni pod ovim znakom trebaju se čuvati vode. Ako prežive 25-tu godinu, doživjet će duboku starost.

Za žene su sudbonosne godine 3., 16. i 26., a 86. bi im mogla biti fatalna.

Komentari