Horoskop

Vodenjak - Opće osobine znaka

21.01. - 18.02.

Osobe rođene u znaku Vodenjaka nezavisne su i od svih znakova najdruželjubivije i najhumanije. Intelektualno su tisuću kilometara ispred svih. Privlači ih sve što je novo i neobično. Te osobe preispituju svoje ideale i još su u stanju da zadrže vjeru u njih. Sklone su futuristici i znanosti. Jednom formirano mišljenje teško mijenjaju, a brane ga uporno i dugo. Vodeća planeta Uran je tzv. nekonvencionalna planeta, pa su i oni takvi. Vodenjak je najveći individualac u Zodijaku. Ali i pored toga je velikodušan i rado pomaže drugim ljudima. Ne traži za uzvrat da mu se vrati istom mjerom. Baš suprotno, ako se to dogodi - zna se iznenaditi!

Osobina koja je svojstvena Vodenjacima je ekscentričnost. Kod većine njih izražena je u blagoj formi. Slušajući druge oko sebe Vodenjak zna odjednom sve negirati i predlaže nešto sasvim novo i samo njemu shvatljivo. Ponekad je teško uspostaviti s Vodenjakom baš zbog te naglašene indivi-dualnosti. Cesto od drugih traži da budu na distanci. Istovremeno, Vodenjak može biti enigma, jer što je njemu jasno, ne znači da je za druge otvorena knjiga. Ma koliko da je ekstrovertan i društven, on je i zatvoren. On nije sanjar, već je stalno otvoren onome što će doći - modernim vremenima. Stavovi drugih ga mogu u trenu promijeniti, ali za njega je najvažnije što on misli i osjeća. Istodobno je misaon i intuitivan, što mu omogućuje sigurne poteze.

Svojim problemima prilazi upravo znanstveno! Analizirat će ih pomno i pri tome ne prašta greške! Ima mašte, ali imaginacija mu služi samo zato da uokviruje jasne i precizne misli. Zna se razljutiti, ali ponajprije na samog sebe. Naime, greške koje drugi učine, smatra da je mogao spriječiti!
Vodenjak se ne zaljubljuje baš lako. Ljude prvenstveno doživljava kao prijatelje i za njih se duboko emotivno vezuje. Kada se zaljubi, tada će svu svoju pažnju koncentrirati na osobu koju je zavolio i bit će nevjerojatno vjeran. I u ljubavi je osobenjak. Uvijek nastoji nečim novim zadržati pažnju partnera, ali i ostati nezavisan. Senzibilan partner znati će cijeniti te dvije vrlo ugodne kvalitete. Vodenjak je vrlo privlačan i nije uvijek toga svijestan.

Odličan je prijatelj, uvijek spreman pomoći i podijeliti probleme. Pri tome zna se diskretno ponašati i u pravome trenutku pružiti pravi savjet. U braku mu nije uvijek lako. Više od bilo koje druge osobe, treba partnera koji će tolerirati njegovu naglašenu individualnost. Vodenjak ne podnosi posesivnost. Vodenjaci su moderni, dinamični nekonvencionalni, bez predrasuda, nevezani uz tradiciju. Vole buran život, veseli su, imaju puno prijatelja, luđački bježe od monotonije, dosade, banalnosti. S njima morate uvijek biti spremni na novo i neočekivano. Strastveni su, orginalni, puni samopouzdanja, ponekad prepotentni - ali uvijek plemeniti i humani. U ovom znaku rađaju se intelektualni geniji, pronalazači, tehnolozi. Osjećaju potrebu za promjenama, uzbuđenjima, dokazivanjima bez ograničenja.

Vodenjaci pripadaju u jedanaestu kuću Zodijaka, kuću prijatelja, društvenog života, aspiracija. Ta kuća predstavlja i traganje za društvenom i intelektualnom sigurnošću. Te osobe olakšavaju i unapređuju grupne aktivnosti, kockaju se s društvenim promjenama. Vodenjaci žele postići mogućnost individualnog odlučivanja, što je uvjet za slobodu kako pojedinca, tako i društva u cijelini. Ali nemojte očekivati da će Vodenjak uzeti mač u ruke. Oni samo smišljaju razloge za revoluciju. Oni vjeruju u žestoke promjene, ali žestinu ostavljaju drugima. To nije zbog kukavičluka - već to naprosto nije njihova priroda. Njihovi su ideali jednakost, ljubav prema svima, traženje istine, meditiranje u samoći.

No i Vodenjaci imaju svoju tamnu stranu. Emocije ih plaše jer oni pokazuju malo interesa za konkretne osobe - njih više zanima život u cjelini. Bit će hladni kao led ili čak okrutni prema onima koji žele uzeti njihovu slobodu ili omesti njihovu privatnost. Vodenjaci, zahvaljujući svojoj inteligenciji mogu biti vrlo zlobni; nemarnim, čak i ljubaznim načinom uvrijedit će Vas i pri tome uživati u Vašoj nelagodi. Mogu biti vrlo egocentrični, slavohlepni, fanatici.

Komentari