Horoskop

Vodenjak - Odnos prema ljubavi i seksu

21.01. - 18.02.

Prijateljstvo i ljubav su Vodenjaku jednako važni. Ponekad znaju idealizirati partnera, ali uglavnom su racionalni. U vezu ulažu mnogo i stalno je obogaćuju novinama. Nisu sentimentalni niti lažljivi u odnosu. Više vole prijateljstvo od trajnih i obvezujućih zajednica. Cesto se teško odlučuju na brak. Nisu suviše strastveni i ne vole se predati do kraja. Očekuju da im partner ugađa i da misli na njihov način. Ne očekujte mirnu i glatku vezu s Vodenjakom. U početku ćete biti obasipani pažnjom, ali čim ushit prođe, bit ćete otpušteni bez ceremonija, osim ako ste dovoljno pametni da ljubav pretvorite u prijateljstvo. Niti jedan Vodenjak ne voli odgovornost prekidanja veze, ali ako partner nije shvatio "znak" da je Vodenjaku dosta, on će provocirati svađu ili kreirati tako nemoguću situaciju da će se druga strana jednostavno morati povući. Iako im bračna veza ne odgovara, oni se ipak trajno vezuju, ali tada zahtijevaju punu slobodu. Vrlo su tolerantni prema bračnom partneru - žena Vodenjak nešto manje. Vodenjaci nisu naročito zainteresirani za seks i potrebno je dosta stimulacije da se kod njih proizvede određena reakcija. Oni u seksu vole eksperiment i novost koju su sami pronašli. Od partnera traže divljenje i komplimentiranje. Skloni su slobodnoj vezi. U braku su vjerni - postojani i privrženi. Vodenjaci se najbolje slažu sa zračnim, a potom vatrenim znacima.

Muškarac: Muškarac Vodenjak mnogo je bolji prijatelj nego ljubavnik. On zna ovladati ženinim osjećajima i potrebama na način da joj postane nezamjenjiv. U dubini duše zna biti ljubomoran i posesivan, iako prema van pokazuje potpunu toleranciju. On voli mijenjati žene, ali kad je u vezi, on je vjeran, bez obzira koliko veza trajala. Kao suprug je pažljiv, nježan i požrtvovan. Ima smisla za dom i obitelj. Dobar je otac i prijatelj svojoj djeci. Kao ljubavnik je analitičan, nezasitan i neumoran - često u svrhu eksperimenta. Tolerira nevjeru i sklon je oprostiti ako se radilo samo o tjelesnom zanosu. Cijeni duhovni sklad s partnerom, te obostrano razumijevanje i slobodu.

Žena: Žena vodenjak ima u sebi potencijale za idealnu suprugu. Ipak, ne uklapa se u brak tako lako. Partneru vjeruje bez provjeravanja, ali traži bezuvjetnu slobodu i za sebe. Ponaša se bez zamjerke. Vrlo je ugodna i postojana osoba. U braku je vjerna, ali voli kontakte sa suprotnim spolom u obliku prijateljstva. Vrlo je privlačna muškarcima jer je originalna i tajanstvena. Voli više racionalno nego instinktivno i ljubavni sklad kod nje često ovisi od intelektualnog sklada. Ljupka i graciozna lako osvaja, ali je i vrlo zahtjevna u ljubavi. Ima sklonosti da se ponaša kao vođa čak i u postelji. Kao majka neće pružiti zadovoljavajući odnos malom djetetu, budući da se uvijek postavlja prijateljski i ravnopravno, ali kasnije će dijete uvidjeti prednosti takvog odnosa i znati to cijeniti.
Nije toliko popustljiva i tolerantna kao muškarac Vodenjak, i ponekad će pokazati posesivnost i ljubomoru u odnosu na partnera, te potrebu da ga zarobi. Ponekad će umjesto na seks energiju potrošiti na verbalne duele s partnerom.

Komentari