Beneficije ulja lana

Ogromna hranjiva vrijednost koju možemo pronaći u ulju lana je prijeko potrebna svakom organizmu. Glavni sastojak ulja lana je linolenska kiselina.

Ulje lana je biljka najbogatija ovim esencijalnim mastima koje pomažu našem tijelu.

Lan je prirodni biljni izvor visokih koncentracija esencijalnih masnih kiselina (od čega je većina višestruko nezasićenih), dijetalnih vlakana, esencijalnih aminokiselina i mnogih drugih vrijednih nutrijenata.

Ako se u fazi da želite smanjiti svoje kilograme ulje lana zbog svojih svojstava i pogodnih učinaka pomoći će vam da skinete kilograme i da se osjećate odlično.

Kao što smo već spomenuli da ulje lana bogato omega 3 masne kiseline one su važne za naš cijeli organizam, od zdravlja srca pa do vrlo učinkovitog imunološkog sustava. Također omega 3 masne kiseline pomažu kod ublažavanja bolova menstruacije i hormonalnih problema.

Koristite ga kao dodatak salatama, ali ga nikako nemojte zagrijavati budući da tada gubi svoja zdrava svojstva i njegove korisne masne kiseline tada više nisu zdrave za konzumaciju.

Ulje lana osim na organizam ima pozitivan učinak i za vanjsku primjenu, nanošenjem na kožu. Pomaže kod regeneracije kože, za zacjeljivanje ožiljaka, ali ga nemojte nanositi na otvorene rane, kod kožnog osipa, opeklina, upala i drugih kožnih problema.

Komentari