Ilike/Shutterstock

8 zabavnih i korisnih igrica za djecu

Ako ste zatvoreni doma, a djeca se praktički počinju penjati po zidovima, a ujedno niste spremni puštati im filmove na Netflixu, pravo rješenje bile bi edukacijske igrice.

Riječ je o zabavnim igricama namijenjenim djeci, a iz njih mogu naučiti puno toga. Na Internetu je moguće naći gotovo sve, a on ne koristi samo za čitanje horoskopa, vijesti i prijave na društvene mreže. On itekako može biti koristan, pogotovo za djecu ako najmlađe naučite kako ga koristiti na pravi način.

Animal Jam

Animal Jam je online igra koja mališane vodi u virtualni svijet, a kreirana je u suradnji s National Geographicom. Ova igra vodi djecu na put upoznavanja zoologije i ekologije te uči kako zaštititi prirodu. Ovu igricu igra čak 160 milijuna mališana i spada u najveće online igrice općenito.

Kapetan Toad: Lov na blago

Kapetan Toad starijim generacijama je poznat i kao jedan od likova iz serijala Super Mario. U ovoj igrici on je glavni junak i kako bi došao do blaga mora savladati razne zagonetke koje su namijenjene za mlađe uzraste. U ovoj igri svakako će razviti sposobnost logičkog razmišljanja i rješavanja problema u kratkom roku.

Prodigy

Prodigy spada u igre u kojima se moraju upotrijebiti matematičke vještine. Bez brige, riječ je o matematici za djecu koja ne bi trebala zadavati glavobolju mališanima. Nakon svakog uspješno riješenog problema u igri se osvajaju nagrade. Također, igrati mogu s prijateljima, a razine postaju sve teže kako igra odmiče.

Thinkrolls 2

Thinkrolls je besplatna igra za mobitele i tablete koja uči djecu osnovama fizike. U igri je potrebno primjenjivati akceleraciju, gravitaciju, uzgon i slično. Igra ne zahtijeva plaćanje, nema reklame te ne treba Internet konekciju jednom kad se instalira na uređaj.

Beskrajna abeceda

Igre poput Beskrajne abecede postoje oduvijek. Njihova primarna zadaća je kroz zabavu i osmijeh djecu naučiti slovima i sastavljanju riječi i rečenica. Sadrži razne zabavne zadatke i djeca, ali i roditelji će biti ponosni prolaskom kroz razine ove igrice.

Starfall Kids Games

Igrice koje se mogu pronaći na ovoj stranici uče djecu o umjetnosti, glazbi i jeziku, a sve na zabavni način kroz zabavne aktivnosti. Također igrice će pomoći djeci da bolje pišu, čitaju, zbrajaju, oduzimaju, prepoznaju oblike i još mnogo toga.

Stop Motion Studio

Stop Motion Studio tehnički ne spada u igre, ali je jako zabavan i koristan za djecu. Riječ je zabavnom obliku stvaranja animacija gdje djeca mogu, svaka na svoj način, postati pravi mali umjetnici i redatelji. Kroz ovu aplikaciju naučit će biti strpljivi te kako obratiti pažnju na razne sitne detalje. Na kraju, svi će sasvim sigurno biti oduševljenim malim remek-djelima koje su stvorili, a animacije koje su kreirali mogu se spremiti kao uspomene koje će ih podsjećati na djetinjstvo.

Dragonbox igre matematike i šaha

Dragonbox igre uglavnom su usko vezane uz matematiku, a u partnerstvu su sa šahovskim prvakom Magnusom Carlsenom te su zajedno kreirali i igru u kojoj najmlađi mogu na jako jednostavan način početi učiti o šahu te kako se on igra. Šah može biti jako koristan kada je riječ o rješavanju raznih problema i logičkom razmišljanju.

 

Komentari