Tri mudra savjeta kako održati brak

„Drži ljubav kao pticu: što nježnije i lakše! Bude li se osjećala slobodnom, ostat će ti rado u ruci, no ako ju previše stisneš, umrijet će.“

„Drži ljubav kao pticu: što nježnije i lakše! Bude li se osjećala slobodnom, ostat će ti rado u ruci, no ako ju previše stisneš, umrijet će.“ Uz ovu predivnu misao počinjemo članak o ljubavi.

Prebrodite krizu u braku
Yuri Arcurs/Shutterstock.com

Važno je da i nakon izrečenog „Da“ osobi za koju ste se odlučili vjenčati ostavite dovoljno prostora kako bi se i dalje mogla razvijati i uživati u stvarima koje ju ispunjuju. Sada ste zajednica i jedino kroz kompromise možete opstati. Ako je vaš suprug prije braka imao dan za nalazak s dečkima na nogometu ili kavi, pomozite mu da si ga i dalje može priuštiti, sigurno će i on tada imati razumijevanja i za vašu kavu s prijateljicom, odlazak u kupovinu ili fitness. Važno je samo da stvari ne odu u krivom smjeru, jer ste sad zajednica i tako trebate dijelovati. Važno je da si budete dostupni ukoliko ćete jedno drugo trebati. Uživajte dok ne dobijete djecu, jer će tada trebati puno više kompromisa.


Važno je dobro procijeniti vrijeme za razgovor. Znamo da svi misle da treba izbaciti sve iz sebe pred voljenom osobom, u stvarnosti je ipak malo drugačije, vodeći stručnjaci u ovom području napominju da trebate voditi računa kada je vrijeme za koje stvari. I sami vjerojatno shvaćate da ne treba spominjati probleme za vrijeme romantičnog razgovora. Budite veseli i optimistični, to će se zasigurno svidjeti vašem partneru, uvijek se nađe način za izlazak iz teške situacije.


Nemojte burno reagirati – svađa je teška onda kada niti jedan partner ne želi popustiti. Postoji trenutci kada znate da je vaš partner potpuno u krivu, neljubazan i nije fer, ali u žaru trenutka nećete postići ništa razgovorom. Jednostavno pustite da se strasti smire, i tada na fin i ljubazan način probajte reći svome partneru u čemu je pogriješio. Sve što trebate učiniti jest da ostanete smireni u svim situacijama, ovo će pomoći i vama i partneru da održite svoju vezu s puno razumijevanja. Kad je jedan od partnera smiren i ne reagira na svađu, tada i druga strana brže shvati da se sve može riješiti razgovorom.
 

Komentari