Osobine koje bi frajer trebao imati prije nego što krenete „za ozbiljno“

Pitate se koje bi to osobine dečko trebao imati kada govorimo o ljubavi na duge staze? Evo onih pet koje biste trebali tražiti.

Pitate se koje bi to osobine dečko trebao imati kada govorimo o ljubavi na duge staze? Evo onih pet koje biste trebali tražiti.

Kada ga ugledate osjećate leptiriće, kada vas nazove srce vam poskoči, kada se ljubite prolaze vas žmarci. S ovakvom kemijom zaključili biste kako ste stvoreni da budete zajedno.

Zaključak: nije obavezno. Često uzimamo snažnu fizičku privlačnost kao znak da su dvoje ljudi stvoreni jedno za drugo. Da, kemija je ključ duge veze, ali nije ta koja ima zadnju riječ. Treba razmotriti i neke druge faktore koji traže da ih malo potkrijepimo. Novi nalazi opisuju karakteristike dečka koje zaista predviđaju uspješnost veze, a neke od njih ste možda posve previdjeli.

Idealan frajer

1. On zna što želi
Svaki dečko s kojim imate ozbiljne namjere trebao bi biti u stanju artikulirati svoje dugoročne ciljeve i strasti (žao nam je, ali maštanja o nogometu i Play Stationu se ne računaju). Ne može se povezati s vama dok ne stekne osjećaj za sagledavanje svog života u budućnosti…i kako se vi uklapate u tu sliku. Ako čovjek nema pojma što želi biti kada odraste, tada je nemoguće da se posveti vama. Nemojte pretpostavljati da će stvari riješiti u hodu, jer kad ih riješi možete shvatiti da se njegove ambicije ne slažu s vašim. Ta greška je doprinijela fenomenu započetih brakova u kojima parovi u svojim 20-im i 30-im godinama odjedanput shvaćaju kako idu u suprotnim smjerovima i vrlo mladi se razvode. Sve to se može spriječiti ako oboje budete jasni i iskreni u vezi svojih želja i planova.“

2. Ima vedru narav
Nedavno istraživanje koje je provelo Sveučilište u Oregonu ustanovilo je da su se žene koje imaju partnere koji su u životnom napredovanju osjećale zadovoljnije u svojim odnosima i – ovo je važno – da razina optimizma kod muškarca određuje istrajnost odnosa. Ne samo da je divno kada imate nekoga tko će vam pomoći da vidite dobru stranu situacije koje je sasvim grozna, već su vedri momci jako dobri u tome da vide širu perspektivu, pa ne dozvoljavaju da sitni konflikti utječu na njih i lako prolaze dalje. Uz optimističnu narav, također je važno da vas dečko s kojim se viđate zna nasmijati. Smisao za humor pomaže vam da sretno prebrodite teška vremena kroz koja ćete sigurno zajedno prolaziti. To pokazuje da se je čovjek u stanju prilagoditi i da stvari ne uzima previše ozbiljno. Plus, ako znate vidjeti i smiješnu stranu stvari sigurno ćete provesti mnogo ugodnih trenutaka.

3. Spreman je mijenjati se
Istina, možda čovjeka ne možete promijeniti, ali dečko bi trebao biti voljan mijenjati se radi vas. Ako vas neki dijelovi njegovog ponašanja smetaju (na primjer, možda u određenim situacijama nije dovoljno pažljiv), trebao bi biti voljan saslušati vas, čuti što biste voljeli da učini drugačije, i zatim djelovati prema tim prijedlozima. Kada je dečko zaista zaljubljen, poradit će na aspektima koji vas možda smetaju. Studije su pokazale kako se kod uspješnih bračnih parova oba partnera tijekom vremena pomalo mijenjaju. Što je još važnije, čovjek treba imati kapacitet da se transformira i raste zajedno s vama – npr. voljan je s vama poći u umjetničku galeriju iako je možda čisti sportski tip. Ako nije zainteresiran proširiti svoje interese kako bi se uskladili s vašima, ostavit ćete ga iza sebe. Vi ćete vjerojatno postati uznemireni, a odnos istrošen.

4. Još je uvijek i malo tajnovit
Početak odnosa uvijek je super uzbudljiv jer se tek međusobno upoznajete. Ali, nakon što se novosti istroše, važno je da i dalje postoje stvari o kojima možete samo nagađati. Ako nikada ne možete baš točno odrediti na što se pali, to je zapravo vrlo zdravo. Iako ćete se možda u početku osjećati više vezanima za nekog tko će tonu osobnih informacija podijeliti s vama, tijekom vremena riskirate zainteresiranost koja vas je u početku privukla k njemu. Možete ga početi gledati više kao prijatelja nego kao ljubavnog partnera. Naravno da želite da otvoreno govori o temama kao što je njegova obitelj, ali neke granice treba ostaviti. Izvještaji o svakom detalju njegovog života (recimo: kako je to bilo kada je imao gljivice na nožnim prstima) su ubojice veze. Dobro mjerilo u početnim stadijima veze može biti: Ne priča vam baš svaku sitnicu o svojim frendovima. To je pokazatelj da razumije da neke stvari treba zadržati za sebe.

5. Odgovoran je prema novcu
Osim što možete dobiti lijepe naznake o novčanim pitanjima s kojima biste u budućnosti se mogli susresti (tema oko koje većina dugoročnih parova najviše vodi rasprave), odnos kakav ima prema novcu mnogo govori o njegovom karakteru. Pozitivni znaci: Zadržava račun nakon što je platio večeru ili ste primijetili da ima nekoliko kreditnih kartica (što znači da ima dobra primanja). „Čovjek koji ne prati kretanje svog novca pokazuje manjak strpljenja i samokontrole. Zapravo, momci koji su financijski bezobzirni dijele mnoge osobine s onima koji varaju. No, isto tako ne želite biti sa škrticom. Ako se dečko povremeno ne istroši, znači da bi i na drugim poljima mogao biti škrt, možda u krevetu ili tijekom dogovaranja u nekoj raspravi.

 

Komentari