SOS Dječje selo Hrvatska nastavlja obilježavati 20 godina postojanja

SOS Dječje selo Hrvatska nastavlja obilježavati 20 godina postojanja: krenula kampanja „Najljepše dječje bajke“

SOS Dječje selo Hrvatska nastavlja obilježavati 20 godina postojanja: krenula kampanja „Najljepše dječje bajke“

Crtanje i čitanje bajki dvije su najveće ljubavi djece, a SOS Dječje selo Hrvatska u tu svrhu pokreće kampanju pod nazivom „Najljepše dječje bajke“. Cilj kampanje je potaknuti dječju maštu i kreativnost te omogućiti mališanima da sa svojim crtežima izravno sudjeluju u natječaju „Crteži za Najljepše dječje bajke“.

Najljepse-djecje-bajke_cover-SOS

U navedenom natječaju mogu sudjelovati djeca predškolske i osnovnoškolske dobi, starosti do 14 godina, koja se pozivaju da svoje crteže šalju od 1. rujna 2012. do 27. rujna 2012. na adresu SOS Dječje selo Hrvatska, Zavrtnica 5/III, 10 000 Zagreb. Za sudjelovanje je potrebno odabrati jednu od bajki s popisa www.bajke.sos-dsh.hr i nacrtati likove iz odabrane bajke onako kako ih zamišljamo. Crtati se može olovkama, drvenim bojicama, flomasterima, temperama, vodenim bojama ili bilo kojom drugom opremom, a veličina crteža ne smije biti veća od A3 formata.

Svi crteži pristigli do navedenog datuma biti će objavljeni u on-line galeriji. Radovi koji od 1. do 14. listopada ostvare najveći broj glasova bit će objavljeni kao ilustracije u knjizi "Najljepše dječje bajke", a koja će se tiskati i ići u slobodnu prodaju. Svaki sudionik natječaja čiji će se crtež naći u knjizi, dobit će primjerak knjige besplatno.

„Bajke nas vode kroz različite avanture i to na najsigurniji način – kroz fantaziju. Osim toga, bajke imaju ulogu da oslobode dječju maštu te su važne za njihov razvoj, jer glavni likovi – od kojih su mnogi djeca – pokazuju osobine i sposobnosti da se uvijek izbore i na kraju pobjede. Bajke će postojati uvijek. One se zapravo stalno mijenjaju i prilagođavaju aktualnom vremenu, a mi smo željeli da djeca sudjeluju u toj promjeni putem svojih crteža“, istaknuo je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

Bajke već generacijama očaravaju djecu, nudeći im priču koja ih ponese u svijet mašte. Svako dijete mora u svojem razvoju, korak po korak, naučiti kako da bolje razumije sebe i svoju okolinu. Bajka je upravo takva vrsta književnosti koja pomaže djeci da razviju svoju kognitivnu i kreativnu svijest, a time je značaj ovog projekta još i veći.

Registracija sudionika, prijave crteža, glasanje, objava rezultata i ostale važne informacije o kampanji mogu se naći na službenoj internet stranici http://bajke.sos-dsh.hr

Komentari