Roditelji i djeca uživali na Malom svijetu poslova

U Zagrebu je ova subota protekla u znaku djece, roditelja i budućih zanimanja jer se u trgovačkom centru Arena otvorio dječji sajam poslova.

U Zagrebu je ova subota protekla u znaku djece, roditelja i budućih zanimanja jer se u trgovačkom centru Arena otvorio dječji sajam poslova .Uz brojna edukativna predavanja i zabavan program sajam je do podneva posjetilo više od 400 djece i roditelja. Prvo izdanje sajma predstavilo je devet zanimanja kojima bi se u budućnosti mališani mogli baviti. Najveći interes među djecom privukla su zanimanja istraživača u naftnoj industriji i laboratorijskog znanstvenika.

Jurkovic-i-izlagaci

Saša Jurković, direktor portala posao.hr, s izlagačima

U organizaciji internetskog portala posao.hr na trgu Dalmacija trgovačkog centra Arena u Zagrebu održao se prvi po redu "Mali svijet poslova". Na ovom jednodnevnom događaju djeca su imala priliku naučiti više o mogućim budućim zanimanjima te dobiti informacije o poslovima koje bi htjeli raditi kada jednom i "oni budu veliki". "Mali svijet poslova" jedinstven je projekt ove vrste u Hrvatskoj, a specifičnim ga čini spoj sajma, radionice i igraonice. Kroz učenje, igru i zabavu kod djece se na zanimljiv način razvija interes za budućom profesionalnom karijerom. Na svečanom otvorenju organizator je izrazio želju da se sajam pretvori u višegodišnju manifestaciju te najavio pokretanje sajma u drugim hrvatskim gradovima.

Crtaonica

Crtaonica na temu zanimanja

Prvo izdanje sajma Mali svijet poslova okupio je devet izlagača koji su na taj način potvrdili potrebu za ovakvom vrstom projekta među poslodavcima. Djeca su imala izravnu priliku saznati više o radu tvrtki izlagača kroz zabavne i poučne prezentacije te se likovno izraziti u crtaonici. Malim su posjetiteljima predstavljena zanimanja prodavača, istraživača, nutricionista, analitičara-tehničara, pilota, DJ-a, turističkog animatora, liječnika i vatrogasca.
Saša Jurković, direktor portala posao.hr, izjavio je kako je ovaj sajam idealno mjesto za roditelje da dobiju ideju kako i na koji način kroz duže razdoblje pametno savjetovati svoju djecu, ali u skladu s njihovim željama. Jurković je dodao: „Svaki roditelj želi da mu dijete jednog dana dobro živi i da bude produktivan i koristan član društva. Potrebno je s jedne strane potaknuti i razviti interes za zanimanjima budućih generacija, dok s druge strane djeci treba dati mogućnost da slijede i ispune vlastiti san o onome što žele biti pa taman da se radilo o astronautu ili smetlaru. Sreća u poslu nema cijene.“
Na samom ulazu trgovačkog centra Arena bili su postavljeni izložbeni štandovi koji su predstavljali određeno zanimanje te na kojima su djeca mogla dobiti dodatni uvid u specifičnosti pojedinog zanimanja. Posebnost sajma bila je i crtaonica u kojoj su se djeca uz pomoć animatora likovno i pismeno izražavala na temu svijeta poslova te svoje radove javno predstavila.

Nutricionist i djeca

Djeca su pokazala veliki interes i za zanimanjem nutricionista

Projekt su podržali partneri: G.A.D. produkcija, Weltrusky agencija, Arena centar, Oglasnik, sponzori Drogerie Markt Encian, ExAlto, Gripen, INA, Jadran-galenski laboratorij, Croatia zdravstveno osiguranje, Raiffeisen stambena štedionica te medijski pokrovitelji Net.hr, Totalni FM, Moje dijete, Roditelji.hr, Magazin.hr i Ženskikutak.hr.
 

Komentari