Kako sačuvati dobar imunitet u trudnoći?

Svi znamo da je vrlo bitno zdravo živjeti. Kada planirate trudnoću, ili ste već u slatkom iščekivanju tada je to još važnije.

Zdrav životni stil prije trudnoće podrazumijeva balansiranu prehranu, tjelovježbu i boravak na otvorenom. No tijekom trudnoće u tijelu se ipak događaju promjene, koje se manifestiraju kao niz fizioloških i psiholoških promjena koje omogućuju prilagodbu organizma trudnice na rast i razvoj ploda.

To je period u životu žene kada se javlja povećana potreba za nutrijentima, vitaminima i mineralima koji sudjeluju u izgradnji tkiva fetusa i majke. Uravnotežena i raznovrsna prehrana majke, koja uključuje dovoljni unos esencijalnih vitamina i minerala je važna za razvoj embrija i fetusa i dugoročno utječe na zdravlje djeteta.

Bitno je znati da uobičajena prehrana majke često ne sadrži potrebnu količinu istih, važnih za zdravu trudnoću. Stoga za bolji imunitet tijekom trudnoće, ginekolozi savjetuju dodatke prehrani.
    
Čak i ako ste inače dobroga zdravlja, na početku trudnoće obrambeni mehanizam organizma slabi i on postaje podložniji infekcijama. Smatra se kako postoje dva važna perioda unutar trudnoće tijekom kojih dolazi do naglog pada imuniteta. Veliki broj trudnica se prehladi između 6. i 8. tjedna trudnoće dok se između 20. i 28. tjedna često pojavljuje anemija što pak dovodi do pada imuniteta. Kako biste to izbjegli, u ovom periodu posebno je značajno u organizam unositi potrebne vitamine i minerale.

 

Gravidon A sadrži probiotik koji pomaže u očuvanju imuniteta

U zadnje vrijeme se sve više ističe značaj primjene probiotika na zdravlje buduće mame i bebe. Gravidon A je jedini suplement za trudnice koji u svom sastavu ima probiotik Lactobacillus Rhamnosus HN001 te kao takav ima višestruko korisno djelovanje na vaše zdravlje i zdravlje vaše bebe. Dokazano je da primjena ovog probiotika povoljno utječe na metabolizam šećera u krvi, smanjuje moguću pojavu upale crijeva i sklonost razvoju gestacijskog dijabetesa. Također je uočeno da su žene koje su tijekom trudnoće uzimale ovaj probiotik značajno rjeđe razvijale depresiju i neurozu u post porođajnom periodu.

Gravidon A je dodatak prehrani namijenjen trudnicama, dojiljama i svim ženama koje planiraju trudnoću, jer sa 12 vitamina, 9 minerala, najnovijom generacijom folata, đumbirom i probiotikom, pokriva gotovo sve dodatne potrebe u prehrani koje ovaj izazovni period traži. Dodatak đumbira smanjuje pojavu mučnine, vraća energiju i podiže imunitet. Dodatna suplementacija probioticima pokazala se uspješnom u podizanju imuniteta budućih mama i beba, kao i u prevenciji atopijskog dermatitisa te zdravstvenih tegoba koje se iz njega mogu pojaviti u budućnosti.

 

Uživajte u trudnoći i očuvajte vaše zdravlje i zdravlje vaše bebe!

Zdrava mama – zdrava beba

Više o Gravidon A saznajte OVDJE.

 

Sponzorirana objava

Komentari