Horoskop

Vaga - Opće osobine znaka

23.09. - 23.10.

Vaga je znak umjerenosti, ljepote, ljubavi, ravnoteže i pravde. Osobe rođene u ovom znaku posjeduju životnu radost i težnju za svim lijepim i profinjenim. Žele živjeti u skladu sa sobom i drugima. Lako se prilagođavaju svim okolnostima, pa i kad im ne ide sve od ruke, one iz situacije uvijek izvuku ono najbolje. Nisu opterećeni budućnošću već uživaju u sadašnjosti. Vage vole savršenstvo i detalje, srdačne su i prilagodljive, spremne pomoći pa i popustiti ako je potrebno. Ne vole svađe i nesuglasice. Resi ih ljubaznost, iskrenost, inteligencija i otvorenost za plemenite i duboke osjećaje. Vrlo su prirodne u svakoj situaciji.

Ponekad Vaga može biti jako sklona kritiziranju drugih zbog svog pretjeranog traženja savršenstva u svemu i svakomu.Budući muški znak Zodijaka, prilično je uravnoteženog karaktera koji je pak vrlo različit za pojedine osobe tog znaka. Većina njih su vječni optimisti, staloženi; a ima ih i nemirnih, sklonih putovanjima i promjenama. Takvi brzo mijenjaju objekt svog interesa, tražeći nešto novo, čemu se onda strastveno posvećuju. Temperament Vage je sangviničan -teži balansiranju, kreće se između potištenosti i veselosti kao i većina umjetničkih priroda i znakova.

Vage vole davati savjete drugima (kardinalni znak, vođa!), često su samostalne, realne su, ali i tajanstvene, svjesne su svojih i tuđih vrijednosti. Vječito "važu", pa tako često lutaju u potrazi za pravom ljubavlju, istinom, pravdom. To im može dati osobine nepouzdanih i promjenjivih osoba, ali je to samo izraz potrebe da problem sagledaju sa svih strana. Kad se jednom odluče, pomoću svog ljubaznog i diplomatskog držanja sprovesti će svoju volju. Vaga uvijek ima puno obaveza, uvijek je puna šarma i takta, društvena je.

Poneke Vage mogu ići u krajnost te postati prave lijenčine, ne raditi ništa. Ovaj umjetnički znak nešto je umjereniji i manje ambiciozan od ostalih. Njegovi podanici često znaju biti plašljivi, tražeći kompenzaciju za sve promašeno u životu. Sposobni su uložiti veliku energiju pri organiziranju velikih stvari, ali su prilikom završnih akcija često malodušni i slabi. Osobne interese stavljaju na prvo mjesto i pokazuju manjak odgovornosti. Iako svjesni zablude, tvrdoglavo će opet činiti istu grešku. U obitelji vole voditi glavnu riječ i sudjelovati u rješavanju svakog problema. Njihovi osjećaji osciliraju poput skale na vagi pa su im česti usponi i padovi u ljubavi.

Vage su intelektualne Zrak im daje laganu lakomislenost, a Venera ljepotu, stidljivost; ali i komplekse i moralnu nastranost. Vage se teško odlučuju na brak. One uvijek nastoje uravnotežiti ljubavni i društveni život. Teško će svog partnera smatrati idealnim - uvijek ostaje iskra nezadovoljstva. U slučaju neuspjeha uglavnom se povlače. Vaga rađa velike umjetnike, glazbenike, pjesnike, pisce, pjevače i glumce. Najvažnije u životu joj je pronalaženje duhovnog partnera. Ona ne može biti sama. Nada se da će joj sudbina donijeti sreću i darovati joj životnog druga. Rjeđe sama poduzima akciju za ostvarenje tog cilja. U svemu ostalom oštroumna je i analitična, dobar savjetnik, dobar prijatelj, jake intuicije.

Vaga je vrlo osjetljiva na kritiku, nepravdu, nepažnju, incidente. Sklona je preuveličati probleme. Ne podnosi neuspjehe, iskorištavanje ili zloupotrebljavanje od strane drugih osoba. Vrlo je nezavisna.

Komentari