Horoskop

Škorpion

24.10. - 21.11.

Škorpion je vodeni znak i ženski domicil Marsa. Iako mu je element voda, smatraju ga znakom tekuće vatre. Po sastavu je odlučan i vladajući, a po kvaliteti stalan. Rođeni u ovom znaku su srednje visine, tamne kose, jakih obrva i markantnih crta lica.

Posebno se ističu vatrenim i prodornim pogledom. U drugoj polovici života naginju debljanju. Njihov temperament ističe se strašću, snažnim seksualnim sklonostima i agresivnošću. Posjeduju izvanrednu upornost i izdržljivost, kojom, u svom stvaralaštvu, dominiraju nad svojom okolinom. U vječitom su kretanju, uvijek spremni za borbu, puni revolta na sve ustaljene dogme, koje ne priznaju niti im se povinuju. Natprosječnog su pamćenja, puni duhovne snage i na sve koji ih poznaju djeluju tajnovito i mistično. U društvu se ističu kao vrlo simpatični ili antipatični, ali nikada osrednji. Energični su i odlučni u donošenju odluka, bez mogućnosti da netko utječe na njih, pa su nekada tvrdoglavi i samovoljni.

U ocjenjivanju su kritični i previše strastveni, a ako su isprovocirani tada nastupaju srdito, svadljivo i opasno. Veliki su praktičari, a ističu se u svim granama rada nad kojima vlada Mars, a posebno u vojsci i upravljanju ljudima.

U ljubavnom životu, koji im je buran i snažan, ocijenjeni su kao zavodnici. Nekada precjenjuju sebe, pa im sve ne uspijeva, ali ne traže samilosti i sažaljenja, samo takav stav zadržavaju i prema drugima, bez blagosti i kompromisa. Brak ih prividno smiri, jer svoje strasti samo prigušuju, pa otuda dođu mnoge neugodnosti, ali kada vole nema suzdržavanja i daju čitavog sebe. Njihova ljubav ide do zaborava.

Po starom stoljetnom kalendaru presudne u životu muškarca su 12. i 44. godina. Ako ih preživi, preživjet će i 80. godinu.

Žena rođena pod ovim znakom treba se čuvati u 3, 12, 27. i 36. godini života, a ako ih preživi dočekat će i 89. godinu.

Komentari