Horoskop

Ribe

19.02. - 20.03.

Ribe su vodeni znak i njegova narav se opisuje kao vlažna i hladna. Vladar u Ribama je Jupiter, i to je njegov ženski domicil. Ovaj znak je po kvaliteti promjenljiv što ga označava kao zavisnog i pasivnog.

Rođeni u ovom znaku su srednje visine, punašnog lica, svijetlog blijedog tena, velikih očiju i tamne kose. Biti njihov prijatelj posebna je sreća i radost. Njihova odanost, požrtvovnost i osjećajnost prema drugima nemaju granica. U potpunosti otvaraju svoje srce prema drugim osobama, ali su pretjerano osjetljivi i najmanja poruga ili grublja šala duboko ih povrijedi. Žele svima pružiti pomoć, i kao da im je stran pojam ličnog vlasništva, pa to mnogi iskorištavaju. Ne žude za bogatstvom, jer su puni duha, u svom radu se služe intuicijom, a neprijatelji su svake šablone i sistematizacije. Priroda od njih stvara velike umjetnike. Pred životnim problemima zauzimaju neodređen stav, s dosta neodlučnosti i vole tuđu zaštitu i pomoć. Za to su vrlo zahvalni i precjenjuju tuđe usluge. Filantropi su i miroljubivi, vole kućni mir i smiren brak, ali na žalost, to im nije suđeno.

U bračnom životu imaju dosta neugodnosti, a mnogo puta su djeca jedina spona koja ih veže u bračnoj zajednici. Žele sreću u braku i kućni mir, pa mnoge tegobe zadrže za sebe, prešute ih i u tišini pate.

U radu su korisni, jer su sposobni, marljivi, pametni i okretni i svagdje ih cijene. Nisu veliki govornici, ali su zato zahvalni slušaoci. Rad smatraju osnovom za život i najveći su neprijatelji neradnika. Vole slobodu i slobodnu ljubav koju ne bi smjelo ništa ograničavati. Strastveni su, nekada ekscentrični, ali uvijek dosta plahi i oprezni. Veliki dio svoga života posvećuju društvenom radu. Dozive duboku starost koja im donese mir i spokojstvo.

Prema pisanju starog stoljetnog kalendara muškarac rođen u ovom znaku mora se čuvati nesreće u 9. i 28. godini života. Ako to preživi, živjet će do 90-te godine starosti.

Ženskom djetetu, prijeti pogibelj u 3., 5., 15., 25. i 30-toj godini života, a ako ih preživi, živjet će 84 godine.

Komentari