Horoskop

Ribe - Opće osobine znaka

19.02. - 20.03.

Ribe su znak pjesnika i sanjara, fleksibilne su i prilagodljive. Znaju biti nestabilne i nepredvidive, daju sve ili ništa! Prave su Ribe pažljiva i najemotivnija bića na svijetu. Istodobno su destruktivne, strastvene i pune entuzijazma. Te oprečnosti bi na ostale znakove negativno djelovale, ali ne i na Ribe. U svojoj suštini one su vezane za umjetnost. Praktičnost im nije jaka strana i nemaju naglašenu želju da je steknu. Ali Ribe tu kvalitetu očekuju od osoba koje ih okružuju, dok one sigurno i nesmetano plivaju u svom svijetu. Kreativne su i nastoje u jednom dahu ispuniti ono što žele. Ako za to treba više vremena, to im postaje problem, i ako ikako mogu, odustat će. Najveća pogreška Riba je pogrešna procjena situacije. To ih može odvesti u nezgodan položaj, ako se nekako ne uspiju kontrolirati. Ne odustaju od svojih navika i znaju ih grčevito braniti.

Obično nisu dobro organizirane osobe i kod mnogih je Riba život, ljubav i posao mali kaos! Ali zato se tuge i sukoba brzo i lako oslobađaju. Ribe rado priskaču u pomoć prijateljima pa i slučajnim poznanicima. Zbog toga su omiljene i rado viđene u društvima. Zabavne su, imaju briljantan smisao za humor i upravo svemoćnu maštu, znaju druge ljude odvući u nestvarne svjetove. Privlačne su i to uveliko koriste. Ali šarmom se ne koriste na štetu drugih, kao ni bilo čim drugim i to je jedna od njihovih privlačnih osobina. Vole živjeti, ali puštaju i druge da žive!

Vrlo su intuitivne, najintuitivnije od svih vodenih znakova. Ako se oslone na tu karakteristiku ona im može pomoći u kretanju kroz život. Pomoću svoje intuicije Ribe uspješno izbjegavaju životne sudare i probleme. Način na koji donose odluke obično je iracionalan i nelogičan. Kako se ne kreću pravolinijski, tako ni ne razmišljaju na taj način. Ali nemojte misliti da zbog toga ne dolaze do cilja! One se jako dobro snalaze u svom lutanju i plutanju koje je drugima neshvatljivo. Kad se Ribe zaljube, vole do kraja! Kako su romantične, to isto zahtijevaju od svog partnera. Ne pruži li im nježnost, spremne su otići. Neće dugo tugovati, jer će brzo ponovo zavoljeti. Vole lijepe poklone i općenito uživaju u lijepim i skupim stvarima. To može prijeći u strast, što ih dovodi, ponekad, u dugove.

Kao prijatelj Riba ne zaboravlja učinjenu uslugu. Vratit će je sigurno i to dvostruko. U braku Ribe znaju biti dosta kritične i sitničave, što inače nisu. U bračnoj vezi nisu baš postojane pa im treba pružiti puno pažnje kako ne bi dolazilo do potresa.

Karijeru vezuju za umjetnost, medicinu i poslove gdje mogu komunicirati. I u samom simbolu Riba, one dvije odvojene ribe koje plivaju u suprotnom smjeru povezane su tankom niti - što znači da nisu potpuni individualisti. Ribe žive svoj život u razumijevanju istine, plivaju svojim konfuznim stazama, ali uvijek traže društvo druge osobe. Briljantne i šarmantne imaju uspjeha na pozornici života, pa i na onoj pravoj, kazališnoj!

Sve su Ribe uvijek povezane s nekom tajnovitošću ili proročanstvom ili vizionarstvom. Ukoliko ne žele postati paranoične moraju kontrolirati svoje dvije polovice koje ih vuku u vode nesvjesnog i zamagljuju im jasnu perspektivu. One su povezane sa dvanaestom kućom; kućom tajanstvenosti, misterije, podsvijesti. Često se idealističke vizije tih ljudi ne poklapaju s realnošću. Oni obavezno moraju izgraditi sistem samodiscipline i jake kontrole jer će jedino tako uspjeti ostvariti svoje divne ideje i ciljeve.

Komentari