Školske knjige na Oglasnik.hr – nabavite udžbenike na vrijeme!

Iako je školska godina tek završila, za mnoge roditelje brige još nisu prestale. Prodaja starih udžbenika čija će zarada bar malo popravit kućni budžet i nabava knjiga za školsku godinu koja tek dolazi,...

Iako je školska godina tek završila, za mnoge roditelje brige još nisu prestale. Prodaja starih udžbenika čija će zarada bar malo popravit kućni budžet i nabava knjiga za školsku godinu koja tek dolazi, vrlo brzo očekuju roditelje osnovno i srednjoškolaca.

Iskustva roditelja
Što misle o nabavi udžbenika i kako ih nabavljaju, pitali smo same roditelje.

Sandra(38) iz Zagreba, majka osnovnoškolca nižih razreda, ima naviku knjige kupovati odmah nakon završetka školske godine. „Prilikom podjele školskih knjižica, djeca dobiju popis udžbenika pa je, u principu, lako nabaviti knjige. Ne odlazim na razmjene jer nemam živaca ni vremena za to, već odlazim u knjižare i kupujem potpuno nove udžbenike. Uostalom, u većini slučajeva samo nekoliko udžbenika mogu se koristiti nekoliko generacija, zbog toga što djeca vrlo često moraju ispunjavati zadatke i u knjigama, a ne samo radnim bilježnicama“.
Mogućnost narudžbe knjiga putem interneta odbacuje jer je svjedočila slučajevima da je školska godina već bila počela, a djeca još nisu dobila knjige.

Otac jedne srednjoškolke i osnovnoškolca viših razreda, Željko (42) iz Velike Gorice kaže da je neke udžbenike dobio, neke kupio rabljene, a neke je kupio nove u knjižarama. Smatra kako je nabava udžbenika za njega protekla prilično bezbolno jer su se djeca sama organizirala i nabavila udžbenike.

S druge strane, neki se roditelji u potpunosti oslanjanju na rabljene udžbenike, pogotovo oni učenika viših razreda osnovne škole. Zrinka (40) iz Zagreba, majka dvanaestogodišnje djevojčice ističe kako je sretna što ima sposobnu kćer koja je sama na sebe preuzela nabavu udžbenika. „Neke knjige je razmijenila, neke prodala, druge kupila, tako da sam sretna što je sama „odradila“ nabavu knjiga. Uostalom, često se te razmjene odvijaju u radno vrijeme, tako da za nas zaposlene roditelje to predstavlja problem.“

Komplikacije oko pribavljanja udžbenika mogli bi se izbjeći, smatra Zrinka, boljom organizacijom unutar škola. „Kada bi postojala mogućnost nabave knjige putem škole, po principu narudžbi i mogućnošću obročnog plaćanja, bilo bi to idealno rješenje za sve roditelje koji nemaju vremena, energije i živaca svake godine prolaziti isto“.

Kako jednostavno do udžbenika?

Na internetskoj stranici Oglasnik.hr u zasebnoj rubrici „Školske knjige“ pronađite ponudu i potražnju za udžbenicima od prvog do četvrtog, petog do osmog razreda osnovne škole te udžbenike za gimnazije i strukovne škole. Nabavite knjige brzo i jednostavno, uštedite novac bez gubitka vremena i živaca, ali i prodajte stare knjige te osigurajte sebi ljetni odmor bez briga o početku školske godine.

Više od 420 000 posjetitelja internetske stranice Oglasnik.hr najbolji su pokazatelji kako sve više ljudi pronalazi svakodnevno potrebne stvari i predmete, pa tako i školske knjige. Također, ponudu i potražnju za školskim udžbenicima možete pronaći i u tiskanom izdanu Oglasnika koji se na kioscima može pronaći svakog ponedjeljka, srijede i petka.

Komentari