Šest jednostavnih koraka do predivne kože

Sve žene na svijetu sanjaju da imaju glatku i nježnu mladenačku kožu. Okruženi smo reklamama kozmetičkih proizvoda čiji proizvođači sigurno tvrde da je njihov proizvod najbolji i da će vam podariti nježnu i glatku kožu,...

Sve žene na svijetu sanjaju da imaju glatku i nježnu mladenačku kožu. Okruženi smo reklamama kozmetičkih proizvoda čiji proizvođači sigurno tvrde da je njihov proizvod najbolji i da će vam podariti nježnu i glatku kožu, a neki idu toliko daleko da jamče potpuno mladenački izgled nakon samo nekoliko dana, no svi znamo da to baš ne ide tako lako.

Lijepa koza pomocu malih trikova
Leonid-and-Anna-Dedukh/Shutterstock.com

Vi ste sami odgovorni za svoju kožu i morate ju održavati zdravom, a to možete uz ovih šest jednostavnih savjeta koje smo priredili za vas u nadi da će vam pomoći da imate blistavu kožu:

1. Povedite računa da preko noći spavate minimalno 7 do 8 sati koje vaše tijelo treba svaki dan. Često možemo čuti za tzv. "Beauty sleep" koje prakticiraju poznate osobe, one su shvatile da im niti silna količina novca ne može kupiti lijep izgled bez dovoljno sna. Neprekinuti san omogućiti će vašem tijelu regeneraciju.

2. Budite što više možete aktivniji kako bi vam um i tijelo puno bolje i spretnije radili, a samim time bili zdraviji i spremni na sve dnevne izazove.

3. Uživajte u svježem zraku što je više moguće, no pokušajte ograničiti izlaganje hladnim temperaturama, pogotovo vjetrovitim uvjetima, i naravno izbjegavajte najvećeg neprijatelja vaše kože – sunce.

4. Iako je vrlo teško, pokušajte živjeti sretan i ispunjen život, reducirajte stres na najmanju moguću razinu.

5. Razvijte redovitu rutinu njege kože, obavezno kožu hidratizirajte dva puta dnevno, a mrtve stanice odstranjujte jednom tjedno.

6. Jedite uravnoteženo, neka vam prehrana sadržava puno voća i povrća, i pokušajte piti minimalno 2 litre vode dnevno.

Komentari