Osvježavajući kolač biti će idealan izbor za svaku priliku. Iznenadite svoje društvo s ovim kolačem.
Tijesto
› 7 bjelanjaka
› 7 žlica šećera
› 7 žlica brašna
Krema
› 7 žumanjaka
› 7 žlica šećera
› 6 žlica brašna
› 3 vanilin šečera
› 7 dl mlijeka
› 25 dag margarina
Premaz
› 4 dl slatkog vrhnja
› 2 kremfiksa
Tijesto:
Bjelanjke istući u čvrst snijeg i dodati šećer, a na kraju lagano umiješati brašno.
Uliti u nauljeni lim i peći na 150°C. Pećeni biskvit preliti sa 2 dl mlijeka.
Krema:
Umutiti žumanjke s obje vrste šečera i malo mlijeka, te sve ukuhati u preostalom mlijeku. Kuhanu kremu ohladiti, dodati pjenasto izrađen margarin. Pečeni kolač premazati kremom, a na kremu staviti tučeno slatko vrhnje s kremfiksom.
Premaz:
Istući slatko vrhnje s krem-fiksom.
Komentari