Osvježavajući kolač od sira idealna je slastica za sve sladokusce u proljetno - ljetne dane. Lagan i vrlo ukusan.
Kora
› 200 ml mrvica za tortu (Kraft - Honey Maid))
› 2 velikih žlice bijelog ili smeđeg sećera
› 50 gr ili malo više otopljenog maslaca
Prvi sloj kreme
› 3 cijela jaja
› 3 vrhom pune žlice bijelog ili smeđeg šećera
› 350 gr Philadelfija sira (2x175gr) i jedn ABC sir od 100gr.
› Kora od limuna ili neku aromu limuna.
Drugi sloj kreme
› 2 plava vrhnja(12% m.m.)
› 2 crvena vrhnja (20% m.m.)
› 2 vanilin šećera
Kora
Izmiješati sa žlicom i natiskati u posudu u kojoj se radi kolač ne većoj od 25x15cm jer inače tijesto bude pretanko.
Prvi sloj kreme
3 cijela jaja i 3 vrhom pune žlice bijelog ili smeđeg šećera izmješati sa mikserom sa Philadelfija sirom 350 gr (2x175gr) i jednim ABC sirom od 100gr. Po želji dodati izribanu koru od limuna ili neku aromu limuna. To staviti na mrvice i staviti peći u pećnicu na 180 - 200 stupnjeva na 50 ili 55 minuta dok malo ne dobije zlatnu boju i stisne se.
Drugi sloj kreme
Dok je to u pećnici, u posudi mikserom izmješati 2 plava (12% m.m.), 2 crvena vrhnja (20% m.m.) te dva vanilin šećera. Nakon 50 minuta izvaditi kolač iz pećnice. Pećnicu ne gasiti, staviti gore vrhnja i vratiti u pećnicu. Temperaturu spustiti na 160 stupnjeva i ostaviti u pećnici oko 5 minuta. Vrhnje ostaje tekuće, ali onda se kolač stavlja na hladno oko 24 sata da se stisne.
Komentari