› Biskvit - 4 jaja, 10 dkg šećera, 20 dkg margarina, 10 dkg čokolade za kuhanje, 4 žlice brašna, 1 prašak za pecivo
› Krema - 0,5 l slatkog vrhnja, 20 dkg čokolade za kuhanje, 1 žlica šećera
› Krema - 0,5 l slatkog vrhnja, 20 dkg čokolade za kuhanje, 1 žlica šećera
Izrada biskvita:
Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka (bjelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180°C oko 20 min… ovisi od pećnice… provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
Izrada kreme:
Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka pa je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema…
Komentari