Ovi kolači se oduvijek povezuju uz blagdansko vrijeme
› 1,3 kg brašna
› 200 g margarina
› 500 g meda
› 250 g šećera
› 2 jušne žlice kakaa
› 2 jaja
› 1 prašak za pecivo
› 1 prstohvat soli
Krema za ukrašavanje:
› 300 g šećera u prahu
› 2 bjelanjka
Na laganoj vatri prokuhajte šećer, margarin, med i kakao, smjesu neprestano miješajte dok se ne sjedini, a zatim ju ostavite da se ohladi. U hladnu smjesu prvo umiješati jaja, a zatim dodati brašno i prašak za pecivo. Smjesu dobro umijesiti te ostaviti na preko noći na sobnoj temperaturi.
Na površinu gdje ćete razvaljati smjesu nanesite tanak sloj brašna. Na površinu stavite smjesu te ju razvaljajte do otprilike 4 mm debljine te ju kalupima izrežite po želji.
Nakon što ste to učinili na papir za pečenje poslažite izrezane oblike te ih stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200° i pecite 15 minuta.
Kremu za ukrašavanje napravite tako što ćete bjelanjke istući sa šećerom u prahu te s njom ukrasite medenjake po želji.
Adam Štimac
Komentari