Suhi keksići s bademima idealni su za Božićno vrijeme.
› 300 gr maslaca
› 300 gr šećera
› 2 jaja
› 1/2 čajne žlićice soli
› korica limuna
› 550 gr glatkog brašna
› 1/2 praška za pecivo
› 2 žumanjka
› 20 dkg cijelih badema
› 300 gr šećera
› 2 jaja
› 1/2 čajne žlićice soli
› korica limuna
› 550 gr glatkog brašna
› 1/2 praška za pecivo
› 2 žumanjka
› 20 dkg cijelih badema
Maslac koji ste prethodno držali 30 min na sobnoj temperaturi, šećer, jaja, sol i koricu naribanog limuna pjenasto miješati. Brašno i prašak zajedno izmiješati, te lagano umijesiti s prethodno pomiješanim; maslacem, šećerom, jajima, soli i koricom limuna. Dobivenu smjesu ohladiti 2 sata.
Dok se smjesa hladi, u vruću vodu stavite cijele bademe kako bi lakše odstranili ljuskicu, zatim ih prepolovite na pola.
Na dasku nanesite tanki sloj brašna i lagano razvaljajte smjesu, te ju izrežite na cca 3,5cm x 3,5cm. Izrezane kolačiće stavite na papir za pečenje. Stavite 4 polovice badema i premažite ih žumanjkom.
Pećnicu zagrijte na 190-200° i pecite 10-15 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Komentari