Otvorenje butika MM Flagship Store - čarobna pletenina Mihaele Marković

Mlada hrvatska dizajnerica Mihaela Marković otvorila je svoj prvi modni butik u zagrebačkom Oktogonu na adresi Ilica 5.

U intimnoj i opuštenoj atmosferi Mihaela je predstavila svoju nadahnjujuću viziju mode i otvorila vrata svima koji od mode očekuju nešto – više.

MM Flagship Store je konceptualni prostor, mjesto novog modnog iskustva gdje umjetnost i moda, tradicija i suvremenost, galerija i butik, postaju jedno. To je prije svega platforma putem koje će se ujedinjavati, surađivati i promovirati mladi i talentirani umjetnici različitih specijalizacija iz Hrvatske i svijeta. Jedan od prvih najavljenih umjetnika koji će izlagati u MM Flagship Store butiku je Mak Melcher, nagrađivani akademski kipar koji, kao i Mihaela, u svojim radovima istražuje prolaznost i vječnost. Prostor je multimedijalno koncipiran na način da će se na zidovima prikazivati videoprojekcije kratkih uradaka nastalih u sinergiji s inozemnim i domaćim kreativcima.

Mihaela Markovic otvoren butik

MM Flagship Store utjelovljenje je Mihaeline vizije mode. Moda nije samo trenutak u vremenu, trenutačni hir ili hit, već je duboko povezana s emocijama i identitetom. Kreacije Mihaele Marković stoga nisu brzinske, nepromišljene, potrošne, već pomno smišljene, s istinskim osjećajem za unikatnost, posebnost i vječnost.
U svom radu Mihaela Marković odlučila je istupiti protiv razarajućeg odnosa čovjeka prema prirodi, sveprisutnog zagađenja okoliša i nebrige za radnike koji sudjeluju u procesu stvaranja proizvoda. Njezini su radovi „zero-waste“, ručno pleteni, samostalno izrađeni, a također surađuje s udrugom tradicijskih vještina u BiH „Tradicija“ koja izrađuje komade po njezinim nacrtima te je na svakom komadu potpisana žena koja je taj komad radila.
S Mihaelom, pomisao na pletenje dobiva moderan izgled, iako čuva ugodne uspomene na naše najdraže. To je vještina koja će, s razvojem tehnologije, tek zabljesnuti na modnoj sceni.

mm otvorenje butika

Mihaela Marković je mlada hrvatska dizajnerica koja se specijalizirala za pletivo. Inspirirana emotivnim aspektom odjevnih predmeta, u kojima se miješaju prošlost, uspomene, mirisi i osjećaji, Mihaela stvara odjeću koja je vječna i ne podliježe suvremenim trendovima. Njezine kreacije su visokokvalitetne, organske i unikatne a svoje mjesto u ormaru našle su kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i glumice Mie Biondić.

otvoren butik

 

www.mihaelamarkovic.com
Insta: @studiomarkovic
Fb: https://www.facebook.com/studiomarkovic/

Komentari