BiteMyStyle

Novi vizuali branda BiteMyStyle zovu na nadolazeću modnu reviju, ali i na kupovinu

Dok su osnivači kubizma Georges Braque i Pablo Picasso osvajali svojom umjetnošću početkom 20. stoljeća, Zoran Aragović u ovom mileniju sigurno će vas osvojiti svojom modnom definicijom kubizma.

Urbana kolekcija koja će se tek predstaviti na platformi Atelier dobila je svoje vizuale i tako najavila modnu reviju na kojoj će dominirati estetika kubizma i pop arta – sve ono što brand BiteMyStyle čini onakvim kakav jest.

Poznato ime koje domaćom modnom scenom vlada već 18 godina, sinonim je za razigranu i odvažnu modu koja ne zazire od boja i uzoraka. Takva je i nova kolekcija za jesen/zimu 2022/23 čiji će dio dizajner prikazati i na Zlatnoj igli.

Inspiriran umjetnošću, odlučio je kombinirati apstraktnu estetiku i tako u sivilo jeseni i zime unijeti boje. Vrlo nosiva urbana kolekcija sadrži haljine, kapute, bluze, hlače, suknje i jakne te se uspješno igra s različitim tipovima tkanina, uzoraka i boja s upečatljivim i unikatnim detaljima.

“Ono što čini BiteMyStyle dizajn prepoznatljivim jesu jednostavni funkcionalni krojevi. Trudim se biti drugačiji i izdvojiti svoj dizajn od ostalih. Odjeća koju dizajniram vrlo je upečatljiva, jakog kolorita i neobičnih uzoraka tako da će osoba koje odjene nešto s mojim potpisom zasigurno biti primijećena”, objasnio je Zoran Aragović, ime koji stoji iza popularnog branda.

Dizajner čije moderne kreacije obožavaju i poznate Hrvatice sve je popularniji po svojim kaputima i jaknama. Upravo će one dominirati na nadolazećim revijama, a sigurno streetstyleom u hladnim danima koji su pred nama. Tkanine od kojih su izrađeni odjevni komadi su uglavnom printane pamučne felpe od kojih dizajnira oversized kapute, hlače i suknje, a viskozne tkanine klasičnog printa točkica u prugi poslužile su za izradu lepršavih košulja s predimenzioniranim rukavima i ovratnicima koji se vežu u mašne, a u dijelu kolekcije gdje dominira crna boja koristi traper vrlo zanimljive baršunaste teksture idealnog za balonere i siluete koje prate liniju tijela – u prvom redu suknje i haljine.

Poznat po svojem „šarenilu“, dizajner ovaj puta apstraktne i kolorističke upečatljive printeve stavlja u prvi plan pa tako na kaputima, jaknama i suknja dominiraju neobične siluete lica upravo karakteristične za smjerove kubizma. „Trudim se u svaku novu kolekciju unijeti neki detalj koji će napraviti pomak od onog što sam do sada radio, a opet zadržati moj prepoznatljivi rukopis.

Tako da sam uz već prepoznatljive printeve točki i prugica na svoj način „umiksao“ apstraktne elemente s naglaskom na vrlo nosivu kolekciju“, ističe kreativac. Koloristički, kolekcija je podijeljena u tri dijela - potpuno crne kombinacije, crno - bijele i one u intenzivnim bojama poput narančaste, zelene, plave i crvene.

Dio kolekcije čini pletivo u zanimljivim bojama gdje se apliciranjem vunenih niti stvara dodatna teksturu i volumen, a linije definiraju crnim paspulima - kao referenca na kubistički pristup gdje upravo crne linije omeđuju sve plohe. „Moram priznati da me najviše zapravo veseli kad nakon prezentacije kolekcije vidim svoje klijentice kako same kombiniraju te komade i kako stvaraju svoj individualni look. Tek je tada moja nova modna priča dobila svoj potpuni smisao i cilj,“ zaključuje Aragović čiji “sneak peek” najnovije kolekcije potpisuje fotograf Zvonimir Ferina. Ispred njegovog objektiva stale su Emi Ančić i Leticija Čebo (Talia model) za čiji je makeup bila zadužena Elena Vugrinec za Profokus, a za frizuru Katica Topčić za Kevin Murphy Hrvatska. Kombinacije koje je stilizirao Leon Ivanuša upotpunile su Mass cipele.

Komentari