Međunarodni modni događaj Europe future fashion u Splitu

Dvodnevna modna manifestacija, koja već treću godinu za redom modno oživi splitsko podrućje, ovoga vikenda je izmamila modno osvještene splićane ( i one koji to namjeravaju postati) u hotelu Le Meridien Lav.

Dvodnevna modna manifestacija, koja već treću godinu za redom modno oživi splitsko podrućje, ovoga vikenda je izmamila modno osvještene splićane ( i one koji to namjeravaju postati) u hotelu Le Meridien Lav. Iz godine u godinu, ovaj jedinstveni modni festival okuplja modne dizajnere iz Hrvatske i svijeta sa ciljem povezivanje domaćih i svjetskih dizajnera, te predstavljanjem njihovih radova u srcu turističke sezone na Jadranu.

Međunarodni festival mode ugostio je prvu večer neka od imena europske modne scene poput dizajnera Alena Kekića sa francuskom adresom, Davida Priola iz Francuske, mladog engleskog dizajnera Tomy Wisea, te poznatog talijanskog branda Rosy Garbo koji je mnoštvom raskošnih kreacija u nježnim pastelnim tonovima oduševio splitsku publiku. Sa naših područja predstavili su se i BiH dizajnerica Olgica Đikić, Ivana Cvrlje iz Sinja te Pava Bags i nakit De Lena iz Splita.

Što su nam ove godine ponudili dizajneri?

1. ALEN K.
Glavni organizator ove modne manifestacije, hrvatskog podrijetla sa francuskom adresom, i ove godine se predstavio splitskoj publici u svome prepoznatljivom stilu.
Profinjene ženstvene crne haljine, osvježene bogatim detaljima poput čipke i perlica savršen su spoj elegancije i glamura. Dokaz da mala crna haljina ne mora biti monotona i klasična, Alen K. nam je predočio seksi haljinom,koja primjenom žoržeta otkriva dobar dio ženinog tijela, ali ipak strateška mjesta ostavlja sigurnima.

Alen k haljina
Alen K.

2. IVANA CVRLJE
Kreatorica I.C. nam je pokazala da duge haljine ne samo da su IN, već i da mogu biti možda čak i ženstvenije od minica! Definitivno je uspjela unijeti dašak Hollywoodskog glamura večernjim toaletama prevladavajuće nježnih tonova.

Ivana Cvrlje
Ivana Cvrlje

3. DE LENA
Dizajnerica se predstavila sa čipkastim nakitom-naljepnicama, koji je kao takav jedinstven u svijetu. Naljepnice zanimljivih oblika i formi, raznobojnim čipkama su krasile tijela modela. De Lena je pokupila odlične reakcije od publike, a uskoro ćemo vidjeti tko je hrabar za ovakav način ukrašavanja tijela!

De Lena
De Lena

4. OLGICA ĐIKIĆ
Zanimljivo je bilo vidjeti što nam je pripremila dizajnerica iz Bosne i Hercegovine. Uglavnom su tu bile raznolike večernje haljine s bogatim detaljima poput volana i šljokica. Od dugih toaleta u kombinaciji satena i tila do onih kraćih, jednako upečatljivih, zasigurno nijedna nije ostala nezapažena.

Olgica Đikić
Olgica Đikić

5. PAVA BAGS
Mladi i publici relativno novi brend, pod nazivom Pava Bags, dao nam je na uvid svoju kolekciju torbica prilagođenih raznim namjenama.
Bilo da se radilo o velikima, malima, jednobojnima, šarenima, ili pak onima s detaljima poput zakovica i nakita, zasigurno se radi o vrlo nosivima i zanimljivim torbama, koje su zadnjih godina veliki hit!

Pava Bags
Pava Bags

6. DAVID PRIOL
Mladi francuski modni dizajner je i ovoga ljeta Split odabrao kao mjesto za predstavljanje svoje nadolazeće kolekcije. Već treću godinu za redom imamo priliku gledati vrhunski i neobičan dizajn, koji nam odmakom od tipičnih haljina, daje totalno drugačiju sliku žene. Prevladavajuća crna boja, ekstravagancija i zanimljivi krojevi, učinili su da ove kreacije budu izuzete od ostalih te večeri!

7. NEO ANTIQUE(TOMMY WISE)
Iz Londona nam je u Split došao i Tomy Wise, još jedna mlada nada EFF. Kod njegovih kreacija smo vidjeli mnogo trendova koji su prisutni na svjetskoj modnoj sceni. Kreacije laganih i prozračnih materijala, i nježnih tonova, sa tendencijom skrivanja, ali ujedno primjenom materijala i otkrivanja ženinog tijela, učinit će svaku ženu vrlo privlačnom i izazovnom pa makar ona bila i zakopčana do grla.

Neo Antique
Neo Antique

8. ROSY GARBO
Brend sa 30godišnjom tradicijom, pod čijim se imenom nalazi dizajner Mauro Belcaro, za kraj prve večeri je bio zasluženi šećer na kraju. Za ljubitelje raskoši i detalja zasigurno. Ove haljine, koje su poznate po ručnoj izradi i bogatoj talijanskoj čipki, odvele su nas u neka davna vremena, kada su ovakve haljine nosile samo odabrane pripadnice kraljevskih obitelji. Danas Mauro Belcaro tu mogućnost preobražaja u princezu, sa svojim romantičnim i raskošnim haljinama, daje svakoj djevojci!

Rosy Garbo
Rosy Garbo

Modni festival Europe Future Fashion završio je večeras proglašenjem najbolje mlade dizajnerice. Žiri je odlučio da je stilom, krojem i izvedbom između jedanaest kandidatkinja najviše pokazala Splićanka Katarina Cvitković. Ona se predstavila kolekcijom u kojoj su dominirale pastelne boje u kombinaciji s bijelom, no, ono što joj je zaista donijelo pobjedu jest pažnja koju je usmjerila na izvrsnu izvedbu.

Katarina Cvitković je inače završila Školu likovnih umjetnosti u Splitu, a potom diplomirala dizajn u Milanu. Prije nekoliko mjeseci vratila se u Split i sada pokreće svoju modnu liniju. Nije mogla skriti oduševljenje ovom pobjedom i kazale je da će svakako dobro iskoristiti šansu koju joj je ovom pobjedom osigurao Europe Future Fashion. Ona će naime otputovati u američku Sjevernu Karolinu gdje joj je osiguran nastup na Charlotte Fashion Weeku.

Inače, ove druge, natjecateljske večeri EFF-a nastupili su još mladi dizajneri beogradske grupe Mod'Art, splitske škole Callegari, potom Maja Knežević i Barabara Beštak.


 

Komentari