Mali trikovi za savršene usne

Hidratizirajte vaše usne kako bi imali dobru podlogu za boju, upotrijebite balzam za usne koji sadrži zaštitni faktor jer je koža usana tanka poput papira. Nanesite balzam na usne, te ga ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim lagano prislonite maramicu i uklonite višak.

Hidratizirajte vaše usne kako bi imali dobru podlogu za boju, upotrijebite balzam za usne koji sadrži zaštitni faktor jer je koža usana tanka poput papira. Nanesite balzam na usne, te ga ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim lagano prislonite maramicu i uklonite višak. To će vam omogućiti lakše nanošenje ruža za usne.

Prije nekoliko godina olovka za usne u nešto tamnijoj nijansi od ruža bila je neizostavni dio pri nanošenju šminke. Današnji trendovi također naglašavaju važnost olovke za usne, ali da je ona pri tome iste nijanse kao i ruže. Njome dajete usnama oblik, a trag olovke djeluje i poput prepreke koja sprečava da se ruž razlijeva. Prvo ocrtajte usne, a zatim ih ispunite olovkom stvarajući temeljni sloj koji osigurava trajnost ruža. Boja olovke mora odgovarati boji vaših usana ili boji ruža. Nikada ne upotrebljavajte olovku koja ostavlja vidljivu, kontrastnu granicu.

Ruž za usne
Inga-Ivanova/Shutterstock.com

Nemojte naknadno ocrtavajte liniju usana da bi vam usne izgledale punije - samo ćete privući pažnju na ono što pokušavate prikriti. Možete dodatno istaknuti usne tako da povučete crtu neznatno izvan ruba usana - posebno na vanjskim kutovima donje usne, koji su vjerojatno puniji no što mislite.

Kist za nanošenje ruža za usne je dobra stvar, iako možda nećete imati vremena upotrebljavati ga svaki dan. Kist daje usnama savršen oblik i dugotrajnu boju. Osim toga, postupak je vrlo jednostavan: nakon olovke za usne, na isti način kistom nanesite ruž - prvo duž vanjskog ruba, a zatim ispunite ostatak.
Nanosite sjajilo za usne, ali štedljivo. Prethodno usne svakako ocrtajte olovkom, jer će se u protivnom sjajilo razlijevati. Iskušajte malo prozirnog sjajila na bezbojnu olovku ili malu količinu sjajila nanesite na ruž - u središte donje usne. Ako ste se odlučili za upotrebu sjajila za usne, važno je da ga tijekom dana imate pri ruci.

Nanositi puder na usne da ili ne?
Za snimanje vizažisti nanose puder između slojeva ruža kako bi ga fiksirali. Puder isušuje usne i preporuča ga se nanositi samo u posebnim prigodama ili kada zaista niste u prilici da popravite ruž. U posebnim prilikama da ruž što duže traje koristite sljedeći trik: nanesite ruž, zatim blago stisnite rupčić između usana kako bi uklonili višak ruža, te na rupčića nanesite malo pudera u prahu i ponovno lagano stisnite napudrani rupčić između usana i nanesite drugi sloj ruža.

Da li je važno da uskladite ruž i odjeću?
Prilikom odabira boje ruža nemojte misliti na to što ćete odjenuti, važnije je da ruž uskladite s bojom koži, očima i boji kose. Važno je da rumenilo mora pripadati istoj gami boja kao i ruž - toploj (boja breskve, koralja, terakote) ili hladnoj (boje šljive, vina).

I ono što je najbitnije da bi postigli punije usne koristite sjajne boje jer će one vaše usne učiniti vizualno punijima, a tamne, zagasite nijanse čine ih tanjima.

 

Komentari