Horoskop

Ovan - Žena Ovan

21.03. - 20.04.

Vrline: Ta će žena sama obavljati stvari za koje druge žene traže pomoć muškarca, sama će dobivati svoje bitke. Ona misli, to je to - najbolji i najbrži način, što ponekad može povrijediti muškarčev ego. Žena Ovan može se brzo prilagoditi nesreći, bez kukanja. Dovoljno je žilava da prkosi formalnostima, da se suoči s cijelom vojskom, pa čak i da ozbiljno ugrozi nekoga tko prijeti njenim voljenim osobama. Kod nje je evidentna Marsova sposobnost da se brzo oporavi poslije tragedije, da bude ženstvena, ali i da preuzme posao muškarca ako treba. Možda je teško prihvatiti njenu agresivnu prirodu, ali njen snažni optimizam i vjera u sutra mogu vrlo poticajno djelovati na partnera. U njoj je tipična ovnovska proturječnost i vječni izazov Marsa: njezina jaka želja da upravlja muškarcem uvijek je u tajnom konfliktu da on upravlja njome. Njeni su dani vedri i puni uzbuđenja i optimizma, njene su noći ponekad sumorne i pune čežnje. Kad se njeni snovi pretvore u propale nade, ona odmah počinje graditi novo prijašnjim žarom. Zbog svog velikog povjerenja i optimizma, često ponavlja iste greške, bez obzira na loše iskustvo s ljudima, i mora se izvlačiti iz istog škripca. Kad je stvarno povrijeđena, iz vatre se pretvara u led, ali dok njena vatra brzo bukne u lomaču i brzo se gasi, njena hladnoća može biti vječna.
Kod nje nema koketiranja, trikova i glupavih igri. Postoji nešto čisto i svježe u njenim emocijama. Ljubazna je, dijeli svoje vrijeme, suosjećanje i novac, ali kad dođe do ljubavi - što je njeno - njeno je! - i treba joj vrlo malo da ljubomorno eksplodira. Nikad ne kritizira svog momka, supruga ili djecu. Neće podleći šarmu plavbova. Na njih je imuna, a mnogo, su joj veća opasnost idealisti. Ova će žena uvijek ostati veliki individualac, ali to se može prilično ublažiti kad je u pitanju pravi muškarac. Kad je u nevolji i kad se emocionalno slomi zna i zaplakati. Ako joj tada pomognete vjerojatno je nikada nećete izgubiti. Osoba koja ima mnogo strpljenja može iznijeti na vidjelo svu njenu nježnost, skrivenu jakom prirodom. Neki će možda reći da je muškobanjasta - ali ne vjerujte im! Duboko u sebi ona je žena, možda i previše za običnog muškarca. Kao majka, svojoj će djeci pružiti puno razumijevanja i odgajati ih tako da stasaju u nezavisne ljude. Žena Ovan je iskrena, strastvena, odana, uzbudljiva i sigurno nikad dosadna, nezavisna, energična, odlučna, sposobna na žrtve.

Mane: Žena Ovan može biti pretjerano impulzivna, egocentrična, agresivna. Ponekad je gruba, neosjetljiva, kapriciozna, svojeglava. Sklona je tiraniziranju i podjarmljivanju partnera. Ne podnosi suparnike ni u poslu, ni u ljubavi, ni u prijateljstvu jer je uvjerena u svoju superiornost. Ponekad je njena ambicija dovede do toga da zanemari svoju obitelj - njena djeca će od nje dobiti sve što ima, ali ne i nju samu. Po prirodi snažna ličnost, može postati i neženstvena i uobražena.

Komentari