Horoskop

Ovan - Odnos prema ljubavi i seksu

21.03. - 20.04.

Strastvenost je glavno obilježje ljubavi Ovnova. Naglašena osjećajnost često ih dovodi do nestrpljivosti, a posebno ako ih partner pokušava sputati ili pokaže neku bojazan. Ako partner odmah reagira u skladu s Ovnovim sklonostima, doživjet će s njim potpuni sklad. Zbog njihove velikodušnosti, trenuci provedeni s Ovnovima su posebni. Oni su, naročito u početku veze, puni žara temperamenta, pažnje. Ponekad Ovnovi mogu posustati pred naporima jedne dugotrajne veze. Toplina njihovih osjećaja se počinje gasiti i oni postaju nemarni i netrpeljivi prema svom partneru. U svim osjećajnim odnosima Ovnovi žele dominirati i gospodariti. Savršena usklađenost i ljubavna harmonija kod njihovih veza postiže se jedino ako mu partner odgovara fizički i psihički. To može biti samo snažan partner koji cijeni svoju slobodu i nezavisnost, a ipak mu potpuno pripada i vjeruje.
Ovnovi su veliki i strastveni ljubavnici. Cesto su opsjednuti seksom, kao velikim izvorom zadovoljstva. Impotencija ili frigidnost nije njihov problem. Dobro se slažu s vatrenim, a potom zračnim znacima.

Muškarac: Vrlo je sklon ženama, ali može biti i sam. On je idealist u ljubavi i od žene očekuje čudo - da bude istovremeno i dijete i žena, i slobodna i ovisna, odana i uvijek spremna da mu pruži punu pažnju. Sposoban je za najveće strasti i za tiransku ljubomoru. Voli velikim žarom i spreman se je žrtvovati za voljenu osobu. Posao često pretpostavlja emocijama. U seksu je vrlo strastven i prohtjevan. Neki su Ovnovi vrlo sebični i seks doživljavaju isključivo kao zadovoljenje fiziološke potrebe - naravno svoje. To ih može dovesti do toga da su skloni ljubavnim avanturama bez potrebe da se vežu u čvrstu vezu. U braku će se ipak ponašati zaštitnički i bit će sposobni da se žrtvuju za obitelj. Ovan je ponosan otac koji će svojoj djeci osigurati mjesto pod suncem. Neće ih previše maziti, ali će ih jako voljeti. Nitko nije toliko nesretan kao Ovan, ako djeca ne ispune njegova očekivanja. Podsjetite ga da je djeci potrebna nezavisnost isto toliko koliko i njemu.

Žena: Žena Ovan će pokušati biti voda u vezi. Ona je veoma vatrena, samostalna, emancipirana žena. Svog će muškarca voljeti i štititi gotovo majčinskom ljubavlju. Kao majka bit će vrlo velikodušna i odana svojoj djeci. Neće biti lagan partner jer je nestrpljiva, svojeglava i lako plane. S partnerom mora imati snažnu duhovnu, intelektualnu i fizičku vezu. Doživljaji koji je pokreću moraju biti uzbudljivi, strastveni i intenzivni. Ova žena može biti idealna partnerica za jake i ambiciozne ljude bez obzira na svoju potrebu za dominacijom. Sklona je ljubomori i nesretna je ako od partnera ne prima stalne iskaze pažnje, ljubavi i nježnosti. Sebe smatra seksualno oslobođenom, ali se lakše nego muškarac Ovan prilagođuje svom partneru.

Komentari