Horoskop

Ovan

21.03. - 20.04.

Vladar u Ovnu je Mars. To je njegov muški domicil. Po elementarnoj podjeli naravi on je vatren, vruć i suh. Po kvaliteti je kardinalan. Rođeni u ovom znaku, prema tjelesnim osobinama nešto su viši od srednje visine, čvrsti, jaki, snažnog tjelesnog sastava.

Imaju duguljasto lice, široko čelo, guste obrve i čvrstog su pogleda. Posjeduju oštru kosu, a ističu se karakterističnim čvrstim hodom. Karakteristike temperamenta: to su energični, srčani, impulzivni, ljudi puni hrabrosti i poleta. Vole biti samostalni i traže svoj poseban put kroz život. Poduzetnog su duha, ne poznaju straha i mnogo puta se upuštaju u opasne pothvate koje rješavaju čitavim svojim bićem punim elektriciteta, strasti i aktivnosti. Nezamjenljivi su kao rukovodioci, ističu se u političkom radu i taktični su u saobraćaju s ljudima. Posebno naginju vojničkom pozivu. Ponosni su, častohlepni i lako se rasrde pa i potuku. Razumni su i ne dopuštaju da im život prođe bez cilja, za koji se uvijek bore ne birajući sredstva. Mnogi ih zato osuđuju, ali većinom iz zavisti. Nisu škrti i svoj uspjeh ne zadržavaju samo za sebe, pa ih mnogi iskorištavaju pod krinkom licemjernog prijateljstva. Svjesni su toga, ali veličinom svoga duha prelaze preko niskosti drugih. Prijatelji su praktičnih znanosti ,oštri kritičari, ali uvijek učtivi i prijazni. Obljubljeni su kod prijatelja, ali se u duši osjećaju previše osamljeni. Život im je osobit, osebujan i promjenljiv. Posjeduju čvrst nagon za zabave, ljubavne odnose, gdje mnogo puta imaju »neprilike«. Poznavaoci su umjetnosti i pjesništva koje vole i svojim temperamentom proživljavaju.

Dobri su govornici i zabavljači društva. Društvo ih voli, ali ne usrećuje. Ono im donosi štetu i zlo. Njihov sentimentalni život je prilično buran. Prijateljima su vjerni prijatelji. Za neprijatelje su beskompromisni borci, a bore se do kraja, čak i kada znaju da će izgubiti.

Po starom stoljetnom kalendaru muškarac rođen pod ovim znakom treba se čuvati lova i jahanja.

Sudbonosne godine su mu 7, 22 i 69.

Ženskom djetetu prijeti bolest u 6, 12, 15, i 36 godini. Ako ih preživi, doživjet će duboku starost.

Komentari