Horoskop

Lav

23.07. - 23.08.

Lav je muški domicil Sunca. Isto kao i Mjesec, ono ima samo jedan domicil, ali zato obiđe sve ostale domicile u toku svog godišnjeg puta. Lav je vruć i suh i njegov element je vatra. Po kvaliteti je stalan i odlučan.

Rođeni u ovom znaku odlikuju se svojom visinom, jakih su kostiju i mišića i širokih leđa. Kosa im je svjetla i tanka, oči svijetle ili sive, a hod uspravan. To su ljudi velikih organizatorskih sposobnosti, samopouzdanja, samostalnosti i autoriteta, koji mnogo puta prelazi u despotizam. Ističu se snagom svoje volje, željom da se afirmiraju velikim stvaralačkim nagonom, ali i ohološću. Ponosni su i traže da ih se poštuje. Vole ceremonijal, svečanosti i primanja gdje žele da se istaknu. Otvoreni su i pošteni, što traže od svih koji ih okružuju. Velikodušni su i darežljivi pa stječu mnogo prijatelja, ali različite kvalitete. U životnom usponu dobivaju podršku pretpostavljenih i uvijek kreću naprijed. Postižu visoke časti, imenovanja i rješavaju važne naloge. U svojim zahtjevima od života više traže, pa su zbog toga dosta nesretni. Posebno se ne mogu pohvaliti sretnim obiteljskim životom, koji im stvara mnogo briga i neugodnosti. Sav teret i tegobe snose sami i čuvaju duboko u sebi, ne tražeći tuđa sažaljenja. Mnogo puta s osmjehom na licu prikrivaju svoju bol. Ističu se svojim moralnim kvalitetama i kao takvi mogu služiti za primjer.

Obdareni su velikim smislom za praktično, a u svojim poduhvatima, u kojima često postižu uspjehe, idu do kraja. Ne podnose podređeni položaj, jer su stvoreni da stvaraju, rukovode i vladaju. Njihove odluke su autoritativne, energične i racionalne. U njima živi duh naše budućnosti.

Prema pisanju starog stoljetnog kalendara muškarcu rođenom pod ovim znakom mnogo puta prijeti životna opasnost. Njegove sudbonosne godine su 31 i 76 godina.

Žena rođena pod tim znakom treba se čuvati groma. Bolovat će u 11, 19 i 23 godini, koje ako preživi može doživjeti 80 godina.

Komentari