Horoskop

Djevica

24.08. - 22.09.

Djevica je ženski domicil Merkura. Njezin element je Zemlja, te je hladna i suha. Promjenljive je kvalitete, pa je ovisna i pasivna. Ona je humani znak. Rođeni u ovom znaku su visoki, vitkog, lijepog stasa, visokog čela, ovalna lica, tamne kose, očiju i puti.

Oštrog, ali mirnog i pronicljiva pogleda. Po karakternim osobinama ističu se kao daroviti, genijalni, oprezni i metodični, dobri analizatori i kritičari. U radu ne podnose površnost i osuđuju svako šarlatanstvo. Od svojih suradnika zahtijevaju disciplinu, urednost i marljivost, osobine koje i njih krase. Teško se prilagođuju tuđim zahtjevima, a nikada nisu pod tuđim utjecajem. Natprosječno su inteligentni, duhoviti, korektnog vladanja i strogi realisti. Nisu skloni ljudima koji o budućnosti maštaju i u njihovom društvu nema fantasta.

Čvrsto stoje na zemlji i znaju što žele. Vole mir, u radu su puni strpljenja i kao stvoreni za proučavanje i analizu. Brižljivi su u rješavanju životnih problema, ekonomični u izdacima, a pomalo i koristoljubivi. Glavne uspjehe u životu ne postižu sami, već u suradnji, većinom bračnog druga.

Njihovo je vladanje korektno, ali žive dosta sami za sebe. Položaj i čast postignu vlastitim znanjem i radom, te dođu do većeg blagostanja. Imaju uredan i smiren životni put koji je okrunjen uspjehom postignutim radom i marljivošću. Nisu egoisti. Novac im nije najveći interes, ali znaju njegovu vrijednost i cijene ga. Žive dosta dugo. U starosti su okruženi srećom i ljubavlju.

Po starom stoljetnom kalendaru muškarac rođen pod ovim znakom teško će bolovati u 40 godini života. Ako preživi bolest, živjet će još toliko.

Žena rođena pod znakom Djevice treba se čuvati od rane mladosti. Prekretnica života bit će joj u 1, 5, 14, 28, 37 i 40 godini. Ako ih preživi, duboku će starost dočekati.

Komentari