Horoskop

Djevica - Odnos prema ljubavi i seksu

24.08. - 22.09.

Djevice uvijek zadržavaju razum, čak i tada kad izgube srce. Vanjština im odiše nježnošću i nevjerojatnim šarmom i senzualnošću (čak ljepotom!), ali njihova svojeglavost i samostalnost otrežnjuju i iritiraju romantične partnere. Djevice nisu zavodnici. I muški i ženski pripadnici tog znaka su vrlo izbirljive osobe.
Kvaliteta im je važnija od količine. U braku je ljubav Djevice više nalik na prijateljstvo. Odani su obitelji, iskreni, spremni na žrtve, vjerni i odgovorni. Dobri su roditelji. Po pitanju seksa Djevice nisu baš previše strastvene. Spolni čin smatraju sastavnim dijelom (nužnim zlom) obiteljskog i bračnog života. Nisu pobornici slobodne ljubavi, nisu čak skloni pretjeranom upuštanju u predbračne izlete. Slažu se sa zemljanim znacima, ali bi trebali paziti na to da previše čvrsto vezivanje može ograničiti njihovu maštu. Odgovaraju im i vodeni znaci jer je i tim znacima potrebna spora, ali sigurna realizacija najdubljih duševnih težnji. Ne odgovaraju im vatreni i zračni znaci - ali u druženju s tim osobama Djevice se mogu obogatiti idealima koji će pokrenuti njihove nove aktivnosti.

Muškarac: Muškarac Djevica nije veliki pobornik trajnih i ozakonjenih veza. Prilično je stidljiv i nepretan u svom pristupu ženama. Nije pretjerano strastven ni dominantan ljubavnik. On gaji veliko nepovjerenje prema ljubavi i osjećajima. Teško da će u jednoj ženi pronaći sve kvalitete koje će ovog tako zahtjevnog muškarca navesti da se veže bez ostatka. On je ovisan o svom radu i potrebna mu je samoća pa ga to čini pomalo teškim za zajednički život. On je uvijek u traženju savršenstva, pa će i partnerica morati odgovarati njegovim visokim kriterijima. Odgovaraju mu jake, maštovite i dinamične žene. Kad jednom izabere, vjeran je, odan i ne napušta svoju partnericu. Jednog muškarca Djevicu razvod bi koštao suviše živaca i novaca. Njegov razum upravlja i njegovim ljubavnim životom i često je smetnja u seksualnim odnosima s partnericom. On često inzistira na perfekciji samog seksualnog čine ne vodeći računa o trenutačnim osjećajima druge strane. On se uglavnom rado žrtvuje za voljenu osobu. Nije pretjerano ljubomoran. Brine se za usavršavanje djece, ali i prema njima ima intelektualni pristup.

Žena: Žena Djevica nije previše strastvena i vrlo je izbirljiva u izboru partnera. Ona posjeduje senzualnost koju može probuditi samo čovjek koga iskreno voli i koji joj omogućuje dobar materijalni život. Tada će ona probuditi svu svoju maštovitost i potruditi se da on ne bude prikraćen ni u emocionalnom ni u erotskom životu s njom. Ona se želi usavršavati čak i u emocijama. U skladnoj vezi je žena Djevica vrlo vjerna i odana. Nevjerna postaje samo ako je nesretna i u bezizlaznoj situaciji. Cesto zna zakomplicirati sentimentalne odnose s partnerom jer se uvijek drži pomalo na distanci, hladno, ne previše strastveno. Muči je sumnja da je muž vara jer nije dovoljno interesantna u postelji. Ona brak smatra partnerstvom i prijateljstvom više nego erotskom i senzualnom zajednicom. U obitelji se posvećuje svojoj djeci i odgaja ih moralno i s ljubavlju.

Komentari