Horoskop

Blizanci

21.05. - 21.06.

Vladar u Blizancima je Merkur. To je muški domicil. Po naravi je zračan, što označava da je vlažan i vruć. Promjenljivo je kvalitete. Rođeni u ovom znaku ističu se visokim i vitkim stasom i uspravnim stavom. Lice im je duguljasto, kosa tamna, a oči svijetlih boja.

Pogled im je otvoren a hod živahan. To su ljudi jakog intelekta, komunikativni, s velikom sposobnošću za prilagođavanje u svim životnim uvjetima. Puni su pouzdanja u samoga sebe, čovječni i plemeniti, ali se sa životnom srećom ne mogu pohvaliti. Brzo i lako uče, posjeduju sposobnosti govorništva i književnog stvaranja. Inkliniraju glazbi, plesu i stranim jezicima. Životne uspjehe postižu vlastitim sposobnostima. Daroviti su, puni novih ideja i mašte što s uspjehom realiziraju, ali zbog svojeg poštenja i lakovjernosti ostanu »kratkih rukava«.

Za svoj rad postižu priznanja i slavu, ali malo sreće i materijalne koristi. Od njihova rada, koristi imaju oni koji se nalaze u njihovoj blizini. Uopće su nosioci sreće za druge i samo udruženi s nekim uspijevaju dobiti dio onoga što im po pravu pripada u cijelosti. Po svojim osjećajima suptilni su, nekada što više plahi i susretljivi, ali uvijek puni duha i razumijevanja za svakog tko je u nesreći.

Pokretljivi su i brzi, lako rješavaju sve probleme i pronalaze najbolja rješenja, ali ih i brzo mijenjaju po nagovoru svojih prijatelja. Od životne važnosti im je društvo u kojem se kreću. U dobrom društvu i sami su dobri, u lošem i oni postaju loši. U brak ulaze više razumom nego zanosom, i on nije bez trzavica.

Prema pisanju starog stoljetnog kalendara muškarac rođen pod ovim znakom treba se čuvati bolesti u 24, 45, i 70 godini života.

Žena rođena pod ovim znakom bolovat će u 6, 16 i 31 godini života i ako to preživi, doživjet će duboku starost.

Komentari