Horoskop

Blizanci - Odnos prema ljubavi i seksu

21.05. - 21.06.

Blizance smatraju majstorima flerta i koketerije. Oni su najuspješniji prosci i udvarači. Nisu otovoreni za veliku i stalnu ljubav. Vole neobaveznu pustolovinu, a manje brak i čvrste veze. Ako se smire i prestanu biti zavodnici, nastoje da im partner bude zadovoljan. U ljubavi su "detaljisti" što može smetati partneru, ali ako mu se prilagode, ta osobina se može pokazati vrlo dragocjenom. Za Blizanca je, uglavnom, ljubav nešto apstraktno, nešto o čemu se piše ili pjeva. On svoju slobodu cijeni iznad svega i zato preferira neobavezne odnose. Tipične su blizanačke veze one koje npr. počnu na nekom putovanju, nastave se kroz pisma i telefonske razgovore duže vrijeme. To im odgovara jer takve veze ne traže nikakav emocionalni angažman s njihove strane. Blizanci su skloni promjeni partnera zbog malog ili nikakvog razloga. Oni ne traže toliko ljubav kao prijateljstvo i intelektualno slaganje i skloni su za svog bračnog partnera izabrati osobu stariju od sebe. Rijetko su spremni i na žrtve za obitelj. Otac Blizanac će se pobrinuti da mu djeca budu školovana, pristojna i u svemu na čast svojim roditeljima. Mnogi Blizanci imaju naročito lijepu djecu. Roditelji Blizanci vole svoju djecu, ali budući u srcu uvijek mladi, to je ljubav gotov prijateljska. Između njih postoji čvrsta veza. Seks Blizancima baš i nije najvažnija stvar na svijetu. Znaju biti i strastveni, ali to uglavnom uključuje fizički angažman, dok će psihički u pravilu izostati. Ljubavni čin promatraju kao nužno tjelesno pražnjenje. Podanici ovog znaka u stanju su živjeti i u celibatu. Ostalim pripadnicima vjernost nije baš jaka strana. Odgovaraju im zračni i vatreni znaci, a disharmonični su im zemljani i vodeni znaci.

Muškarac: Protivnik je dužih veza. Mnogi se žene više puta. Cesto se priklanjaju partnerici kao sestri ili majci, da bi riješio mnogobrojne probleme. Ne odriče se apsolutne osobne slobode. Cesto sklapa dogovorni brak. Prema emocijama je sumnjičav i ironičan. Nije vjeran. U erotskom je životu sebičan. Ako sretne partnericu koja će poboljšati njegov društveni ili financijski položaj neće oklijevati napustiti staru vezu. Često je zaljubljen - njemu je potrebna ljubav - ali mnogo češće je zaljubljen u dvije osobe odjednom. Nikad se ne predaje do kraja u stvarima osjećaja.

Žena: Jako voli flert, obožavatelje, ima problema u emocionalnom životu. Odgovara joj partner koji je pušta slobodnu. Lako se zaljubljuje, a voli na neki djetinji način - zača s se zaželi promjene. Ona vjeruje da će sve svoje probleme riješiti kada se uda i da će tada imati vremena da uživa u svom partneru. Ali njena će je nemirna priroda uskoro ponovo pokrenuti u traženju novog stimulansa. Rijetko će zadovoljiti svoju potrebu za mirom i zadovoljstvom, jer se u njoj sjedinjuje romantika i nedostatak predrasuda. Kad naiđe na pravog, neće dozvoliti da beznačajni flert ugrozi budućnost veze.

Komentari