Horoskop

Bik

21.04. - 20.05.

Vladar u Biku je Venera. To je njezin ženski domicil. Njegov element je Zemlja i on je hladan i suh. Po kvaliteti je stalan. Tjelesne osobine rođenih u ovom znaku su: srednja visina, punoća, jak i snažan vrat, visoko čelo, čvrsta brada i velike okrugle tamne oči.

Kosa im je većim dijelom kovrčava. Po temperamentu to su ljudi jake i uporne volje, posebne izdržljivosti i pokretnosti, s velikim strpljenjem, koje zna prijeći i u tvrdoglavost. Veličinom svoje snage postižu u životu izvanredne i nesvakidašnje uspjehe. Ustrajni su u svom radu, dobri praktičari i organizatori, ali mnogo puta konzervativni. Sposobni su za svaki posao, a ističu se u trgovini, u vještini rukovođenja i u gospodarstvu. Znaju vrijednost novca, ali ga u prvoj polovici svoga života nikada nemaju dovoljno. Materijalno se srede u drugoj polovici života, pa postižu čak i zavidan imetak. Vole život, društvo i ljubav. Nadareni su za umjetnost i ako joj se posvete, postižu velike uspjehe. Bez obzira na njihovo zanimanje, u njima uvijek živi umjetnost. Vole pustolovan život, putovanja i žene. Zaljubljive su prirode, strastveni i osjećajni, puni plamena, ali brzo izgaraju. Ako su provocirani tada su goropadni, strašni, a što se tiče srca, ljubomorni. Na uvrede su jako osjetljivi, dugo ih pamte, ali se ne osvećuju. Više žive za ljubav nego za životna načela i materijalna dobra i u stanju su da se žrtvuju za one koje vole. Dožive dosta nesreće, ali ih ništa ne može skršiti. Svoju patnju čuvaju u sebi, ponosni su i ne traže sažaljenja,, ali im je srce uvijek otvoreno, s puno razumijevanja za tuđu bijedu i bol. U svojoj velikodušnosti zatraženu pomoć ne uskrate niti svojim neprijateljima.

Oštri su kritičari. Uvijek su spremni za borbu. Ne podnose zlobnike i spletkaroše, a princip njihove borbe je otvorenost i poštenje.

Po starom stoljetnom kalendaru muškarac rođen pod znakom Bika treba se čuvati pasa, a opasne godine su mu 8 i 58.

Ženskom djetetu prijeti opasnost od vatre i bolest u 1, 10, 24, i 36 godini.

Komentari