Severina Vučković

Severina Vučković rođena u radničkoj obitelji Ane i Severa Vučkovića u Splitu. Ima dvije starije sestre - Zdenku i Maru.

Severina VučkovićDatum rođenja: 21.04.1972.

Severina Vučković rođena u radničkoj obitelji Ane i Severa Vučkovića u Splitu. Ima dvije starije sestre - Zdenku i Maru.

Od malih nogu Severina gaji ljubav prema glazbi i scenskom nastupu. Pleše, svira klavir, pjeva i glumi, te se upisuje u Splitski KUD - Mozaik koji vodi Lepa Smoje gdje kao talentirana trinaestogodišnjakinja igra jednu od glavnih uloga u dječjem mjuziklu "Frane Strapalo", ulogu Franine djevojke Karmele.

Nešto kasnije počinje pjevati sa sastavom "Treća smjena". Sredinom "8O-tih nižu se prve nagrade na "Prvom pljesku" u Splitu. "Daruvarskim susretima", a na "Studentskom ljetu" proglašena je najboljom pjevačicom.

Pobijedivši na radijskom natjecanju "DEMO X" Radio Zagreba, u dobi od 17 godina snima nastupni album nazvan "Severina". To ju je odvelo do Zagreba gdje se okušala kao tu voditeljica u emisiji "TOP CUP" HTU-a. S pjesmom "Sklopi oči muzika dok svira" osvojila je prvu nagradu publike na festivalu Zagrebfest.

Slijede godine napornog rada i svakodnevnih koncerata tijekom kojih je objavila 12 albuma te ostvarila niz suradnji s različitim glazbenim umjetnicima: Zdenkom Runjićem (napisao prvu Severininu pjesmu), Arsenom Dedićem, Đorđem Novkovićem, Gibonnijem, Nikšom Bratošom, Sarr

Izvor
: w
ww.severina.com
 

Komentari