Nina Badrić

Pjevati je počela već kao devetogodišnja djevojčica u dječjem zboru 'Zvjezdice' sa kojim je proputovala...

Nina BadrićDatum rođenja: 04.07.1972.

Pjevati je počela već kao devetogodišnja djevojčica u dječjem zboru 'Zvjezdice' sa kojim je proputovala mnogo zemalja diljem svijeta, snimila nekoliko Albuma i stekla veliko Iskustvo ne samo u solo, nego i u zborskom i gospel pjevanju.

Nastupila je na prvoj Croviziji i osvojila osmo mjesto sa pjesmom 'Ostavljam te', u suradnji sa Rajkom Dujmićem, Jasenkom Hourom.

Nakon toga uslijedio je razvoj Ninine uspješne karijere, koja je dosegla svoj vrhunac izlaskom albuma „Personality“, koji je bio najprodavaniji u godinama 1997. i 1998. a s kojim je Nina osvojila dva Podna, Večernjakovu ružu i mnoge druge nagrade. Jedna od pjesama s istog albuma, obrada hita „l'm so excited“, omogućila je Nini da postigne i inozemni uspjeh.

Novi album „Ljubav“, je izašao sredinom travnja 2003. godine u nakladi Aquarius Recordsa. „Čarobno jutro“ je bio najavni singl s kojim se je Nina predstavila na Dori, ali istovremeno najavila novi album. Album „LJUBAV“ Nini je donio 5 nagrada PORIN (između ostalih za najbolju vokalnu izvedbu i album godine), a 2005. održala je I veliki koncert u zagrebačkom domu sportova koji je objavljen na dvostrukom CD-u i DVD-u 'LJUBAV ZA LJUBAV - Live - Dom Sportova 14 02 2005.

U četiri godine od „Ljubavi", svog petog studijskog albuma I prvog za Aquarius Records, koji Je 2005. popratila koncertnim „Ljubav za ljubav". Nina Badrić na hrvatskoj se pop sceni dodatno promaknuta u solisticu neupitnih akreditiva, sa svim pripadajućim priznanjima kvaliteti njezine interpretacije i odjecima statusa javne osobe.
 

Izvor: www.ninabadric.com

Komentari