Torta od sira lagana je i idealna za ovo ljetno vrijeme.
› 195 g šećera
› 65 g maslaca
› 1/2 praska za pecivo
› 5 jaja
› 1 vanilin šećer
› 500 g svježeg sira
› 1 kiselo vrhnje
› 1 puding u prahu Dr.Oetker sa okusom vrhnja za slag/smetana
› 2,5 dcl mlijeka
› 1/2 šalice od kave ulja
Tijesto:
200 g brašna
75 g šećera
65 g maslaca
1/2 praska za pecivo
1 jaje
Tijesto umijesiti i staviti u kalup za tortu sa rubom od 2 cm (prethodno staviti papir za pećenje kolača u kalup)
Krema:
4 žumanjka (bjelanjak odvojiti za kraj)
120 g šećera
1 vanilin šećer
500 g svježeg sira
1 kiselo vrhnje
1 puding u prahu Dr.Oetker sa okusom vrhnja za šlag/smetana
2,5 dcl mlijeka
1/2 šalice od kave običnog ulja
Žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro izmiksati, a zatim dodavati ostale sastojke po redu kako je navedeno, izliti u kalup i staviti peći na 175 stupnjeva, pećnicu prethodno zagrijati, peće se 45 min.
5 min prije kraja mikserom izbijte 4 bjelanjka, a pred kraj dodavati lagano 3 velike žlice šećera.
Bjelanjak se lagano sa žlicom dodaje na izvadjeni kolač (ne stavlja se 1 cm do ruba kalupa), peće se 15 min, staviti na 150 stupnjeva da se ne zapeće, nego lagano požuti, staviti da se peće samo odozgo i stavim jedan nivo niže.
Napomena: šećer se koristi u zrnu, a ne u prahu.
Komentari