Klipići
  • Objavljeno 13.04.2011. u 16:33
  • |
  • Jela

Klipići

› 4 dag svježeg kvasca
› 1 kg pšeničnog glatkog brašna(TIP 500)
› 2 dl ulja
› žlica soli
› 3-3,5 dl toplog mlijeka
› Premaz: jaje

Kvasac razmrvite, dodajte mu malo šečera, brašna i mlake vode, pa ga ostavite na toplome mjestu oko desetak minuta.
Brašno prosijte u zdjelu, napravite u sredinu udobinu, dodajte dignuti kvasac, ulje, sol i toplo mlijeko pa izradite glatko tijesto. Tijesto pokrijete i ostavite dizati. Nakon pola sata lagano ga premijesite, pa oblikujte manje loptice (oko 30-40 komada), razvaljajte ih i savijte u rolicu. Prije nego stavite sir i šunku, možete malo maslacem premazati unutra. Tako oblikovane klipiće ostavite dizati, premažite ih istučenim jajem i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva C oko 30 minuta!

Komentari