Pogodnosti vode za vašu kožu

Samo je nekoliko stvari toliko potrebno vašoj koži kao što je voda. Kao što svi znamo voda je životvorna tekućina koja nam je potrebna za pravilno funkcioniranje našeg organizma, a tako i kože.

Vrlo je važno da naša koža u svim uvjetima bude hidrirana, upravo voda joj doprinosi da bude takva.

Iako je neophodno da pijete znatne količine vode kako bi održali svoju kožu hidriranu i u dobrom stanju iznutra, vrlo je važno da joj pomognete da bude hidrirana i zdrava izvana.

Dobra hidratantna krema ne samo da dodaje esencijalne tvari vašoj koži, ona također uvelike pomaže vašoj koži da zadrži vlažnost, drugim riječima služi kao štit ili oklop da koža ne izgubi prijeko potrebnu vlažnost.

Prigodna maska za lice također daje vašoj koži prijeko potrebnu zaštitu, posebno ako ju nanesete nego prije legnete u toplu kupku. Ovo ne samo da će pomoći vašoj koži, nego će i vas opustiti .

Vrlo je važno da temeljito uklonite ostatke sapuna ili proizvoda za čišćenje lica kako bi izbjegli začepljenje pora i iritaciju kože koja može poremetiti prirodni balans vlažnosti vaše kože.

Kada vaše tijelo dođe u vrlo opasno stanje dehidracije, tada mu se iscrpe svi rezervoari vode, može dođi do skupljanja kože koja traži izvore vode. Ovo je vrlo opasno stanje, te ni u kojem slučaju ne dozvolite da se vaše tijelo nađe u stanju dehidracije.

Rezultat dehidracije je suha koža, koja ne samo da izgleda loše, nego također ubrzava proces pojavljivanja bora i ostalih nepravilnosti koje dođu s godinama, a kojih se uporno pokušavate riješiti.

Komentari