Valua Vitaly/Shutterstock

Koliko je važno nanositi hidratantnu kremu?

Glavni i osnovni cilj svake hidratantne kreme jest da vašem tijelu osigura dovoljnu količinu vlažnosti.

To postiže da se miješa sa znojem i izlučevinama tijela u kojima ima još hranjivih tvari i zadržava ih na površini kože uz pomoć posebnog seruma koji svaka hidratantna krema sadrži.

Većina hidratantnih krema pomaže vašoj koži da ne gubi prevelike količine vode koja joj je jako važna da bude nježna, glatka i zdrava. Ona radi na principu da stvara zaštiti sloj na vanjskim dijelovima kože koji sprječavaju isparavanje vode.

Također ove kreme zadržavaju i štetne supstance vani kako ne bi naštetili vama i vašoj koži. Kožu treba dobro hidrirati na dnevnoj bazi, vodeći svjetski dermatolozi preporučuju korištenje hidratantne kreme minimalno dva puta na dan, jednom u jutro kada se probudite i jednom prije spavanja. Iako je jako dobro da hidrirate svoju kožu na dnevnoj bazi, nemojte pretjerivati sa korištenjem hidratantne kreme.

Koža je najveći organ našeg tijela i vrlo je važno da obavlja svoju funkciju zaštite. Koža štiti tijelo od štetnih supstanci koje žele ući unutra, no ako ju previše hidrirate kože će izgubiti svoju prirodnu sposobnost da proizvodi sloj zaštite u vanjskim dijelovima kože. Stoga na umu imajte, redovito hidriranje dva puta dnevno biti će dovoljno i najosjetljivijoj koži.

Komentari