Izbor Kraljice Sjevernog Jadrana za Kraljicu Hrvatske 2014

Izbor za Kraljicu Hrvatske jedan je od najstarijih i najprestižnijih izbora u Hrvatskoj. Održava se od 1994.godine, uz brojna prednatjecanja. Ove godine održava se 06.05.2014. u Rijeci u Caffe&Night baru 'Karolina'.

O IZBORU

Izbor za Kraljicu Hrvatske jedan je od najstarijih i najprestižnijih izbora u Hrvatskoj. Održava se od 1994. godine, uz brojna prednatjecanja. Svaki dio Hrvatske na prednatjecanju bira po 3 finalistice koje putuju na glavni izbor u Zagreb, a djevojka koja ponese titulu Kraljice Hrvatske, putuje na izbor za Kraljicu svijeta - "Queen of The World". Natjecanje "Queen of The World" utemeljeno je još davne 1988. godine, a Danijela Mihalić je do danas jedina Hrvatica koja je na tom izboru ponijela titulu najljepše na svijetu.

Danijela Gračan - Kraljica Svijeta 1990

Finale izbora prenosio je OTV, a od 2000.godine na dalje HTV. Izbor Kraljice Hrvatske priredba je rado gledana diljem zemlje i u iseljeništvu. Mnoge pobjednice regionalnih i finalnih natjecanja postale su poznate uspješne i ugledne osobe a na natjecanjima za Kraljicu Europe i Kraljicu svijeta izuzetno uspješno su predstavljale i propagirale Hrvatsku. Vlasnik i predsjednk izbora za Kraljicu Hrvatske je poznati i uspješni modni kreator, dipl. iur. Josip Rikard Gumzej.

POZNATA IMENA DOSADAŠNJIH KRALJICA HRVATSKE

Danijela Mihalić (Kraljica svijeta), Iva Balaban (4. mjesto na izboru Kraljice Svijeta), Simona Gotovac, Tina Katanić (druga Princeza Svijeta), Andrea Kodžoman (4. mjesto na izboru Kraljice Svijeta), Danijela Alavanja, Tamara Roglić, Mirela Nazor (Kraljica Europe), Zorica Pupovac (druga pratilja Kraljice Svijeta).

Kraljica Hrvatske Zorica Pupovac

Prošle godine na izboru Kraljice Sjevernog Jadrana je pobijedila prekrasna Kristina Riosa koja je ujedno osvojila i titulu FOTO Kraljice 2013.godine Za nju je ovo bilo nezaboravno iskustvo koje će joj uvijek ostati u lijepom sjećanju,najviše zbog divnih djevojaka koje je upoznala i samog izbora na kojem je osvojila i više nego što je očekivala. Prekrasna Kristina Riosa će predati krunu svoj nasljednici na dan izbora.

Kristina Riosa Glamurozni izbor za Kraljicu Hrvatske 2014. održati će se u Zagrebu pod velikim medijskim praćenjem, gdje će djevojke odsjesti 4 dana. Regionalni izbor za KRALJICU SJEVERNOG JADRANA održati će se u Rijeci u Caffe bar - night baru Karolina , 6 . svibnja 2014. godine. svečani dio,predaja krune. Izbor će, poput finalnog izbora u Zagrebu, biti popraćen mnoštvom medija, a u žiriju će biti zvučna imena. Izbor za KRALJICU SJEVERNOG JADRANA će se održati u organizaciji bivše Miss PRIMORSKE GORANSKE te Miss Elegancije Europe Ive Frankić te Majde Kolak, vlasnice modne agencije "M&M", ujedno i držatelja licence za KRALJICU SJEVERNOG JADRANA (Istra, Rijeka i okolica, Gorski kotar, otoci).

Komentari