Horoskop

Strijelac

22.11. - 21.12.

Vladar u Strijelcu je Jupiter, i to je njegov muški domicil. Element Strijelca je vatra, on je vruć i suh i promjenljive kvalitete. Rođeni u ovom znaku su vitki, dobro građeni, smeđe ili svijetle kose i ovalna lica. Imaju pravilan nos, lijepa usta i posebno uvjerljive oči.

Među ljudima se posebno ističu dobrotom i moralnim, kvalitetama, pa se lako zapažaju. Ambiciozni su, teže dalekim ciljevima, ustrajni u radu koji se planski odvija po smjernicama koje su oni odredili. Temperamentni su, lako se uzbude i uzrujaju, ali se brzo smire i ljutnja ih brzo napušta. Neprijatelje im ne stvara srdžba, nego iskrenost i otvorenost. Vole i cijene istinu iznad svega, pravedni su i spremni da svakome u lice kažu ono što misle. Darežljivi su, samilosni i puni sućuti za tuđu nevolju i muku. Stav koji zauzimaju prema nevoljama ljudi stvara im obljubljenost u širokim masama. Živahni su i veseli, impulzivni, a u radu aktivni i poduzetni. Lako stječu bogatstvo, ali ne uživaju u materijalnim dobrima. Nekontrolirano se troše, drugi ih iskorištavaju, ali iako su toga svjesni prelaze preko toga. Njihova sposobnost omogućuje im dobre položaje u društvu, a nagi nj u humanitarnim naukama, filozofiji i imaginativnim znanostima.

Lako stječu naklonost suprotnog spola, koji trajno ostaje naklonjen. Vole duga putovanja, sport i sve što se tiče fizičkih vježbi. Uvijek se udružuju s osobama sličnih osobina. Ličnih prijatelja nemaju mnogo, ali koje imaju iskreni su i vjerni, što znaju cijeniti. Svoje neprijatelje lako svladaju, ali ih ne unište. Veoma su društveni, duhoviti i simpatični.

U brak teško ulaze. Prožive mnogo teških dana, ali ne žale se i ne traže sažaljenje.

Prema pisanju starog stoljetnog kalendara muškarcu rođenom pod znakom Strijelca prijeti životna opasnost u 7. i 28. godini. Ako preživi 28, preživjet će i 72. godinu.

Ženska osoba bolovat će u 8., 11. i 27. godini. Njezina sudbonosna je 76. godina starosti.

Komentari