Horoskop

Ovan - Muškarac Ovan

21.03. - 20.04.

Vrline: Ovaj muškarac je pun vatrenih ideja i kreativne energije. Iza sebe ostavlja tragove, ali se ne okreće. Svoju mladost (mentalnu i emotivnu) zadržava do zrelosti koja kod njega nastupa dosta kasno. Drsko i samouvjereno kroči prema naprijed. Velikodušan je, impulzivan, strastven, borben. S njim se nikad ne dosađujete. Obožava akciju. Vrlo je romantičan i velikih je zahtjeva prema svojoj izabranici. Vrlo je moralan, a od partnerice zahtijeva još i više. Konvencionalan i zahtjevan, on ne radi ništa napola, pa tako i od partnerice očekuje neprestalnu pažnju. Ukoliko je ne dobije, spreman je potražiti novu vezu na drugom mjestu. Međutim, odluku da raskine staru vezu uvijek će donijeti prije no što se ponovo duboko veže. Pružit će dotadašnjoj partnerici dosta pravodobnih upozorenja. Kod njega nema trikova - on ne može iskazivati strast koju ne osjeća i pretvarati se. Eksplozivna vatra i ljutnja manje su opasne od njegove hladnoće i dosade. Muškarac Ovan može u afektu izreći gorke, svirepe, okrutne i sarkastične stvari koje će povrijediti onoga kome su upućene. Na to se ne treba obazirati, jer on će to vrlo brzo zaboraviti. On nikada neće naškoditi svojoj obitelji ili prijateljima i truditi će se da im osigura pristojnu egzistenciju.
Vatren, ponosan, ovaj muškarac ima "ono nešto" što privlači žene. Ima vrlo jake erotske potrebe i želju da ih zadovolji. U skladnom odnosu bit ću idealan i odan partner. Nemiran je, dinamičan, ali pun ljudske topline koja ga čini dobrim i nježnim partnerom, roditeljem, prijateljem. Izrazito simpatičan, on zrači sigurnošću koja ulijeva povjerenje. Velikih je organizatorskih sposobnosti. Voli slobodu, nezavisnost, samostalnost. Upravo zrači životnom radošću i tako potiče svoju okolinu da podijeli s njim volju, poduzetnost, odlučnost, hrabrost i entuzijazam.

Mane: Muškarac Ovan može biti ćudljiv i netrpeljiv. Užasno je netolerantan, lakomislen i sebičan kada se njegove želje ne ostvaruju istog časa kada je on to namislio. Sklon je prepotenciji i agresivnosti. Zna biti tiranin zbog pretjerane potrebe da vlada drugima. Cesto ne može kontrolirati svoju impulzivnost pa dolazi u situacije sukoba i svađe. Tada postaje agresivan, prevrtljiv, ljubomoran, nevjeran, pa čak i lažljiv. Nikad neće priznati drugoj osobi da je napravila nešto dobro kao i on, ili čak i bolje. Ne može izdržati duže napore u ostvarenju nekog nauma. U slučaju neuspjeha krivnju uvijek svali na druge. U svim emocionalnim situacijama Ovan mora biti gospodar što ga čini obiteljskim diktatorom koji bez obzira na svoje postupke očekuje vječno hranjenje vlastitog ega. Zna biti vrlo ljubomoran na tuđe uspjehe, pa tako ni svojim prijateljima ne oprašta ako su uspješniji od njega - zato su mu prijateljstva malobrojna i kratkog vijeka.

Komentari