Sanjarica - pojmovi s početnim slovom R

Ramena, leđa

Simbol su prošlosti, zaborava. Ako u snu vidimi osobu s leđa, prema njoj ćemo zauzeti negativan stav. Ako se od nas udaljava, nestaje iz našeg života.

Rana

Znak su muke, boli, žalosti. Pravo značenje moramo tražiti u kontekstu sna: čija je rana, kako smo osjećajno reagirali na ranjavanje itd. Raniti se znači samokažnjavanje.

Ranac

U snu u njemu nosimo naše probleme; težak ranac - puno problema, lagan ranac - probleme ćemo svladati. Ako dajemo nekomu ranac, svoj teret ćemo prebaciti na drugog; ako nam ga netko daje, opteretit će nas svojim problemima.

Raskršće

Znak da se moramo odlučiti kojim životnim putem krenuti. Ako se stigavši do raskršća odlučimo vratiti ili stojimo, to je znak da nećemo moći donijeti pravu odluku i da ćemo morati dobro razmisliti.

Rasprodaja

Kupujete - previše trošite i imat ćete novčanih problema.

Rastanak

Rastajati se - susret s osobom koju dugo niste vidjeli. Rastanak s dragom osobom - prekid veze ili prijateljstva.

Rat

Često sanjamo zbog doživljenih ratnih trauma, poslije gledanja ratnih filmova ili slušanja vijesti o ratu i nasilju. Naše konflikte s drugim ljudima i s obitelji u snu često simbolički predstavljamo kao rat i nasilje. Ako smo pokazali hrabrost - uzet ćemo udjela u životnoj borbi i prevladat ćemo sukobe; ako smo nijemi promatrači - u životnoj borbi bit ćemo skloni trpljenju i žrtvovanju; ako smo pobjegli - nećemo biti u stanju svladati prepreke jer ćemo rješavanje problema pokušati odgoditi za sutra, a sutra je obično prekasno!.

Ravnica

Gledati je - problemi u obitelji. Zelena - rješenje obiteljskih problema. Hodati ravnicom - problemi s voljenom osobom.