Lifestyle

Planirate putovanje? Saznajte što ponijeti u svom kovčegu

Planirate putovanje? Saznajte što ponijeti u svom kovčegu Putovanje - sama riječ evocira osjećaj uzbuđenja i avanture. Međutim, prije nego što krenete na svoje sljedeće putovanje, važno je razmisliti o tome što ćete ponijeti sa sobom. Izbor pravog kovčega i odgovarajućih modnih kombinacija može značiti razliku između ugodnog putovanja i stresa na putu.

Leća: doza zdravlja na tanjuru

Leća: doza zdravlja na tanjuru

Leća je jedna od prvih mahunarki koju je čovjek počeo uzgajati, a prema informacijama koje imamo, čini se da se svijetom proširila iz Azije. Zanimljivo je i to da smo leću otkrili i u grobnicama egipatskih faraona. Kakva je leća namirnica i zašto je sve više prisutna u našim kuhinjama? Otkrijmo!
Zašto je važno vježbati?

Zašto je važno vježbati?

„Joga je neko istezanje, a Pilates valjanje po podu i loptama..“ – tvrdnje su koje sam nebrojeno puta čula. Uglavnom od osoba koje nisu probale niti jedan od navedenih programa vježbanja.

Češnjak je čuvar vašeg zdravlja

Unatoč njegovom odbojnom mirisu, češnjak se već stoljećima koristi u prehrani zahvaljujući njegovim hranjivim tvarima. Indijska i kineska kultura češnjak koriste već tisućama godina u kuhinji i medicini.

Savjeti za proljetnu detoksikaciju

Proljeće nam je došlo, sada je savršeno vrijeme za veliku proljetnu detoksikaciju. Ove savjete bi trebali uzet za ozbiljno, pogotovo zato što smo dugo vremena udisali zrak u zatvorenom prostoru, nismo toliko bili na suncu, te smo bili manje aktivni nego obično.

Prednosti omega-3 masnih kiselina

Omega-3 masne kiseline su esencijalne masne kiseline koje su višestruko zasićene. Ove kiseline su sastavni i vrlo koristan dio velikog broja masnoća, no ne baš svih masnoća.

Koliko je važna koštana masa?

U zadnje vrijeme sve više žena postaje žrtvom tihe epidemije, kako još nazivaju osteoporozu. Žene često nisu ni svjesne da boluju od ove opasne bolesti, dok im se ne dogodi nezgoda i prelome neku od kosti.

Beneficije ulja lana

Ogromna hranjiva vrijednost koju možemo pronaći u ulju lana je prijeko potrebna svakom organizmu. Glavni sastojak ulja lana je linolenska kiselina.

6 znakova da ste pod stresom

Današnji užurbani tempo života i svakodnevni stres loše utječu na naš organizam. Stresne situacije na ljude djeluju vrlo negativno i pridonose razvoju tjelesnih i psiholoških poremećaja.